reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
zapomiałam się pochwalić - 4 dni temu Maja zrobiła sama dwa kroki, od tamtej pory kilka razy dziennie uda jej się przejśc 3-4 kroki ale jaktylko się zorientuje że patrzymy wtedy na nia to siup na kolankach i raczkuje :) wstydnisia mała :)

No moja mała też ma pierwsze sukcesy w chodzeniu, ale robi to bardziej pod publikę, uwielbia jak jej się klaska. Potrafi wtedy przejść nawet 1,5 metra. Na razie stoi samodzielnie ale bardzo wtedy zwraca naszą uwagę, żeby jej klaskać :-)

aneczka gratulacje dla Agatki :-)

Mateusz chyba przeszedł jakiś skok ostatnio, nawet M. to zauważył
JAkby rano sie obudził i zaczął bardzo dużo mówić po swojemu przede wszystkim, ale juz mu sie udaje powiedzieć pewne słówka np"ecie" co znaczy jeszcze, "ośśś" co znaczy dość to z nowości
I polubił książeczki trzeba z nim siadać i opowiadać co tam jest z gastykulacją włącznie, troche to męczące bo np jestem w kuchni a on tacha taką grubą książkę i mówi "mama psi" co znaczy mama czytaj :-)

jeszcze coś miałam napisać i zapomniałam

aneczka1526 brawo dla Agatki :-)
kati83 to Twój Mateuszek już ładnie mówi, mój to nic właściwie takiego co można zrozumieć, tylko po swojemu coś tam...

Kati "mama psi" WOW! U nas jeszcze pojedyńcze słówka ( mało ich jeszcze), czkolwiek wczoraj powiedział PIERWSZE ZDANIE:tak: A brzmiało " Mama Ajla aaaa! co znaczyło- mama Amelia śpi:-)

No i ma 2 ulubione zabawy- jak ktoś coś robi a w jego odczuciu nie powinien- macha palcem mówiąc " nio-nio!", sobie też mówi nionio lub ie, nie. No i namiętnie woła mama jak odpowiadam " słucham?" to radośnie kwiczy:-D i tak 100 razy pod rząd... A jak M. jest w domu , to na zmianę 'mama" i " tata" i czeka aż odpowiemy " tak?", " słucham?" i wtedy pęka ze śmiechu:-D chyba bawi go to że może swoim jakimś słowem, zachowaniem wywołać naszą reakcję.

Ostatnia edycja:
kati szaleństwo z tym 'mama psi':szok: moja mała już długo 'męczy' nas o nazywanie, tylko 'to' i 'to' hihi
Aestima to w pierwszym zdaniu nie było 'mama' tylko 'Amelka':szok: jak się z tym czujesz? hihi

reklama
Martadelko- właśnie i mama była i amelka, bo on do mnie zakrzyknął " Mama! Ajla aaa-a!"- czyli zakomunikował mi, że Amela śpi:)) Po czym wskoczył na nią i zaczął ją tulić, ale spała dalej niewzruszona:-D

Do góry