reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

ale będzie śmiesznie jak się spotkamy! nie mogę się doczekać! Maja dziś zrobiła kupę na podłogę obok nocnika - wstała z n i w sekundę zrobiła...

reklama
haha, my jeszcze nie nocnikujemy, ale przynosi mi pieluchę a z akcji kupnych, to raz rano jak spaliśmy a on się obudził- ściągnął sobie spodnie od piżamy i pieluchę i badał zawartość:szok: obudził nas... smród. Miesio wylądował natychmiast w wannie- razem z pościelą:szok: no i wstawiałam pralkę o 6 rano...:-D

Traschka WOW! Mati tylko dwa słowa łączy, zdolniacha z Marysi :-)
Aestima z Miseia też zdolniacha :-)
Ja też mam czasem wrażenie że mały rozumie co mówię aż za dużo :szok:
Zołza ale to musiało być słodkie, juz sobie wyobrażam słodziaka Ediśka jak śpiewa :-)
mrsmoon hahahaha ale fajnie to musiało wyglądać :-)
Aestima hahahahahaha no nieźle :-)

zdone te wasze dzieci, ja mam wrazenie ze norbert zajal sie bieganiem- moze jednak pilkazem bedzie jak tu kiedys pisalam. i przestal powtarzac a bardzo duzo rozumie i kazdego dnia jak to i u was cos noewego załapuje. ale zauwazylam ze najchetnie chce powtarzac slowa jak dominika z nim rozmawia. co siostra to siostra:happy:

Aaa, dziewczyny, ale się jaram. Dla niektórych z Was to nic nadzwyczajnego, ale mnie się paszcza nie przestaje cieszyć - właśnie przeprowadziłam z małym pierwszą logiczną rozmowę :-D Dał znac, że chce spać - ja pierdziuuu, jak te dzieci szybko rosną :')

[/COLOR]]Mama Zołza

Noooo... :-) Dzięki :-)
Właśnie widać, jak dzieciaki skupiają się na jakimś kierunku rozwoju. Więc ja nie płaczę, czekam, kiedy Ediśkowi zechce się ruszyć ;-)

zołza super pewnie taka rozmowa z dzieciaczkiem, tez sie nie moge doczekac pierwszej konwersacji z moim małym;
Wasze brzdące coś tam juz mówią a mój podobnie jak Norbert marty24 skupił sie na chodzeniu i bieganiu, pewnie za jakiś czas bedzie zmiana, az każdy opanuje wszystkie umiejetności :-)

reklama
Dziewczyny, pękam z dumy- do tej pory MIeszko tylko oko i nos pokazywał, a dziś NAGLE- wszystkie swoje części ciała jak go rano odpytałam- oko, nos, zęby(!), włosy, ucho, brzuszek stopy- wszystko!:-)

do tego odpowiada na pytania np. chcesz kaszkę- odp "nie!", chcesz bułkę- wyciąga rączkę- pełna współpraca:tak::-D
I rozpykał wiele zabawek- układanki, latarnię morską, tą z ikei co ma małe otwory ( te z piramidy większymi układał już od dawna i wiele innych. Znów ma takie kilka dni, ze idzie jak burza!:-)

Do góry