reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
Moją parzy w tyłek nocnik ;p
Czekam jeszcze troszkę.... Może u rodzicow na dzialeczce bez pieluchy bedzie smigac to ja będe trenowac tam ;-)

synek nie caly miesiac siadal na nocnik, wolal na nakladkę siadać na wc. JAko 2,5 latek jak szlismy do przedszkola juz byl odpieluchowany, w wakacje przed pojsciem do przedszkola byl trenowany ;)

larvunia to pięknie z Fruciem Ci poszło!
Maję też do niedawna parzył w tyłek nocnik i jak parzył, to robiłam tydzień przerwy i znów próbowałam. Wczoraj siadła i siedziała, oglądała sobie to i owo;-) ale po 10 min ją ściągnęłam bo nie chcę żeby przyzwyczaiła się do siedzenia na nocniku dla samego siedzenia. Dziś znów rano ładnie siedziała, ale znów bez efektu, więc znów ją wzięłam z nocnika. Za to pięknie wysadza misia:-D:-D

zołzik Maja bardziej z ciekawości sobie oglądała, pzy przewijaniu nigdy nie miała takich zapędów:-Dale chłopcom wystaje, wiec ciekawsze, nie?:-D:-D

Mrsmoon, no nie da się ukryć ;-)

Mama Matiego - moim zdaniem to zależy od dziecka. Jedno załapie przed roczkiem, inne po drugim roku życia nie może się nauczyć. Moim zdaniem - nic na siłę, ale mozna próbować. Tak też robimy.

reklama
Tez myślę że to zależy od dziecka,każde jest inne i u każdego inaczej to przebiega. Na razie nie chciałabym go zrazić, ale może pomyśle chociaż o jakiejś próbie, tylko najpierw muszę zakupić nocnik...
Jakie macie dla swoich pociech, takie najzwyczajniejsze czy z jakimiś bajerami zachęcającymi?

Do góry