reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

racja ja też mojego marcelka kocham jak nikogo innego moglabym go caly czas całować dzien i noc taki kochany i śliczny jest :) heheh

reklama
Witajcie, ja od 3 dni siedzę w temacie chustowo-nosidelkowym. Mam w domu chustę, którą zrobiłysmy z mama same ze świetnego lnianego, tkanego materiału. Wiąże sie łatwo, ćwiczyłam na lalce od starszej córci.;-). W chuście mozna nosic maluszka od urodzenia.W naszej kulturze nie jest to popularne ale zobaczczcie Afryka , Ameryka Płd. i pół Azjii nosi tak dzieci:tak:. Nosidełka- już wiem- nie mogą być usztywniane. Kiedyś myslałam, ze tylko takie:zawstydzona/y:. Kręgosłup dziecka powinien być fizjologicznie wygiętym.in jak w chuście. Nogi w pozycji żabki.
Usztywniane nosidła to "wisiadła". Maluch nie tylko żle ma ustawiony kręgosłup ale też cały ciężar jest w kroczku. Akurat czytam o tzw. ergonomicznych nosidłach-manduca, bondolino, MT, Babybjorn. Mniej więcej mają takie ustawienia malucha jak w chuście tylko nie trzeba motać, łatwiej się "montuje". Porównuję teraz info miedzy manducą a bondolino. Te wg mnie są najsensowniejsze dla malucha i dla noszącącego- chodzi o odciążenie kręgosłupa. Ceny są straszne od 300zł. Szukam w różnych miejscach na allegro, ebayu i w sklepach. Zobaczę, muszę jeszcze to przetrawić. I wybrac bo potrzebne nam do chodzenia po górach. Jak bedzie starsze to mamy nosidlo turystyczne - jak plecak- ale jeszcze trzeba poczekać. Chwilę... bo tak szybko te maluchy rosną:-)

Ja tez myslalam, ze chusta to nic dobrego ale poogladalam sobie filmiki jak sie wiaze i w ogole na YT i sie do niej przekonalam. wcale z niej dziecko niewypadnie bo sa tak "motane" ,ze dzidzia bezpiecznie siedzi...
Misia a czy tkana i elastyczna to to samo? Na ebayu sa po ok 60 eu. A na tej stronie od Ciebie tansze...

Moniu mysle ze ta babeczka wysle Ci do niemiec bez problemu.
Elastyczna sie naciaga a tkana jest sztywniejsza.
Elastyczna podobno łątwiej sie wiaze, ale tkana jest bezpieczniejsza dla maluszków które jeszcze nie trzymaja głóki i maja miekki kregosłupek.
Ja mam tkaną.
Tu na forum tez jest dział o chustach.

Aha, dzieki. W sumie moj M jedzie niedlugo do PL wiec nie musialaby mi tu przesylac bo to i pewnie wiecej kosztuje.....
Mowisz, ze tkana lepsza? hmmm, a ta babeczka ma elastyczne tez?
Ide zreszta jeszcze raz na te stronke.
Dzieki

Hej, witajcie
ja właśnie zamówiłam bondolino:-), to połączenie chusty z nosidłem.Najważniejsze, ze jest miekkie, ma szerokie panele między nóżkami-regulacja do wieku-, ifajny system nosników. Generalnie działa jak chusta. Tylko szybciej. Zakres do 0-36kg. A potem kupię np.MT albo coś na 7panelu-gdzie dziewczyna fajnie szyje.
Do kupna przekonała mnie moja Hania,kiedy wczoraj miała marudny dzień i pod koniec dnia nie czułam rąk i pleców. Akurat dostałam wreszcie:-) ! becikowe. wiec zamówiłam bondolino-350zł:szok: na allegro. Kupiłam uzywana matę tiny love- w super stanie a za 1/3 ceny-udało się. Zastanawiam sie jeszcze nad jakimś fajnym kojcem bo poprzednie dzieci rozwaliły doszczętnie swój- ale był mocno ekspolatowany i pozyczany innym. I tak dzisiaj z rana rozparcelowalam forsę i już. bo jak nie to rozejdzie się na życie a i tak nie widać gdzie.

hej dostałam dzisiaj chuste..... wyglada fajnie....... na razie w trakcie prania... ale jeszcze dzis ja wyprobuje:D:D: i dam wam znac co i jak :D:D:D

reklama
tak zamawiałam u tej samej babeczki kochana....
chusta.. cho nadal mi się nie podoba:D to muszę przyznac ze jest rewelacyjna... bardzo wygodna... nie czuc ciężaru jaki się nosi, dziecku było wygodnie, był odprężony i szczęśliwy:p a jak zgłodniał próbował zjeśc chuste:D heheh
wiązanie, wydawało mi sie nie do opanowania, jest kosmicznie proste:p
razem z chustą dostałam papierową instrukcję plus zdjęcia jak wiązac .....
dodatkowo w mailu otrzymałam linki do stron o noszeniu w chustach, i sposobach wiązania itd... ogólnie bardzo przydatne informacje.......
tak że na prawdę musze przyznac że chusty są super!!!!

Do góry