izabela352
Fanka BB :)
juz dawno. jeszcze nie raczkowal a juz umial wstac z pozycji siedzacej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nauczyla sie dzielic zkazdym jedzeniem i podwac do buzi. daje tez lalce pic i robi jej :aaaaa - t zn usypia narekach
:-) Gratuluję jestem pod wrażeniem.
dzis jezce bawiac sie samochodem "mowila": brrr
!
Gratulacje u nas nic z tych rzeczy czy powinnam się już niepokoić że Mateuszek nie jest tak'' kumaty'' jak wasze dzieci
Jestem pod wrażeniem waszych dzieci i ich nowych umiejętności. Ja niestety nie mogę prowadzać Tymka, choć coraz częściej rwie się do tego. Oficjalny zakaz lekarza-rehabilitanta. Chodzi o to, że Tymek musi jak najdłużej raczkować, żeby maksymalnie wzmocnić mięśnie i kręgosłup. Nie mogę go też wsadzać w żadne chodziki i jeździki.
A propos rehabilitacji, to właśnie w poniedziałek byłam na ostatniej wizycie w ośrodku i już więcej nie potrzebujemy ćwiczeń. Tymo rozwija się pięknie, pani doktor była zachwycona, jak ładnie się wyrównał. Musieliśmy zaprezentować jej wszystkie umiejętności Tymka, np. raczkowanie i wstawanie na nóżki. Przy okazji pani doktor rozwiała nasze niepokoje odnośnie stawiania stópek (lekarka w przychodni zwróciła uwagę przy badaniu że Tymek podwija stópki). Według rehabilitantki jest to naturalne w tym wieku, zaleciła "szczotkowanie" i masowanie stópek.
Tak więc rozdział pt. rehabilitacja i asymetria został przez nas - mam nadzieję - definitywnie zamknięty.