reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Mateusz ma 2 sztuki, 1 takie duze jak podalas w 2 linku z ZygZakiem,a 2 z Bobem Budowniczym 30kawalkow. Nie mowie,ze jest super mistrzem,ale bardzo lubi ukladac, ciagnie nas do ukladania,zeby mu pomagac,ale cierpliwosc ma.

musze sie wam pochwalic geniuszem mojego dziecka :-D tak jak corcia asi pieknie maluje tak moj piotrus niesamowicie sprawnie uklada puzzle. duze, male- jakie mu w rece wpadna. oczywiscie bez przesady, nie uklada 2000szt lasu jesienia ale rysunkowe ulozy kazde, ktore maja do 30 sztuk. najwieksze jakie ma maja jakies 5 cm na 5 cm, najmniejsze 3/2. (oczywiscie sztuka, nie caly obrazek). moja mama jest przedszkolanka i mowi, ze tak niekiedy dzieci w starszakach nie potrafia. tylko pierwszy raz potrzebuje sciage- potem radzi sobie sam. zaraz poszukam czegos na allegro zeby pokazac wam jakie mniej wiecej mamy.

no to gratulacje,moja Oliwka w sumie niedawno zaczęła układac puzzle jakieś 2tyg temu bo wczesniej ją to nie interesowało ale ukłąda dopiero tak do 7 elementów :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

także super małemu idzie:tak::tak::tak:

Ola też w tym wieku już ładnie układała puzzle 30elementowe za to MAteusz nie ma już tej cierpliwości do puzzli chociaż ostatnio udało mi się z nim ułożyc cały 24elementowy obrazek maxi puzzli tylko to wyglądało tak że ja mu dużo pomagałam a z Olą wystarczyło raz ułożyc puzzle i później już sama potrafiła i nigdy nie potrzebowała obrazka tylko układała z pamięci:tak:teraz potrafi juz ułożyc obrazek skladający się z 160 elementów:-)

Iza, Majandra gratki dla chłopaków

Adaś ładnie układa 24 elementowe puzle .................. z malńka popowiedzią.........................

Iza, Majandra gratki dla chłopaków

Adaś ładnie układa 24 elementowe puzle .................. z malńka popowiedzią.........................
no to widzę że Oliwka jest w tyle z ukłądaniem puzzli :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ale to moja wina bo za póxno jej dałam niestety,ale chętnie je układa więc myślę ze szybko pójdzie z ilościa puzzli :tak::tak::tak::tak:

od jakiegos czasu ucze piotrusia pojedynczych literek. gdzies przypadkiem jak wpadnie mi w rece cos z duzymi napisami. rezultat byl wczoraj- piotrus podczas kapieli z tata wzial plyn do kapieli na ktorym pisze ROSA i przeczytal J O S A (nie wymawia poprawnie R tylko mowi J)

od jakiegos czasu ucze piotrusia pojedynczych literek. gdzies przypadkiem jak wpadnie mi w rece cos z duzymi napisami. rezultat byl wczoraj- piotrus podczas kapieli z tata wzial plyn do kapieli na ktorym pisze ROSA i przeczytal J O S A (nie wymawia poprawnie R tylko mowi J)
:szok::szok::szok: szok:szok::szok::szok: i ogromne gratulacje:-) swoją drogą nie sądziłąm że dzieci w tym wieku mogą się już tego nauczyć:confused:

:szok::szok::szok: szok:szok::szok::szok: i ogromne gratulacje:-) swoją drogą nie sądziłąm że dzieci w tym wieku mogą się już tego nauczyć:confused:

Tak Kuba potrafi albo rozpoznać albo przeczytac :-p PLAY. Jak tylko zobaczy plakat z Play mówi PLAY oczywiście tłumacze sobie, że mam cudowne dziecko, ale pewnie jest to tylko skojarzenie z obrazkiem i kolorem :sorry2:

reklama
Tak Kuba potrafi albo rozpoznać albo przeczytac :-p PLAY. Jak tylko zobaczy plakat z Play mówi PLAY oczywiście tłumacze sobie, że mam cudowne dziecko, ale pewnie jest to tylko skojarzenie z obrazkiem i kolorem :sorry2:
Takie skojarzenia to Tuśka też ma:tak: ale to wynika bardziej z zapamietanego obrazka z reklamy w tv;-) gdybym to podciągnęła pod naukę czytania to młodą bym już dawno zgłosiła do mensy;-):-D

Do góry