reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

to ja w koszykowke bylam nie do pokonania, bo stalam na lewym skrzydle i moglam przekozlowac cala dlugosc sali rewa reka i nitk mi pilki nie odebral:-D:-D:-D:-D:-D
wiekszosc czynnosci wykonuje prawa, ale np. kroic nozem, czy ciac nozyczkami to tylko lewa umiem

reklama
co do czytania to piotrus zna juz bardzo duzo literek. a co do leworecznosci to nabieram coraz wiekszego przekonania, ze piotrus bedzie leworeczny. chociaz nie wiem czy geny po trzech pokoleniach moga sie jeszcze ujawnic?(moja babcia byla leworeczna). musze zapytac listonosza ktora reka pisze :-D

co do czytania to piotrus zna juz bardzo duzo literek. a co do leworecznosci to nabieram coraz wiekszego przekonania, ze piotrus bedzie leworeczny. chociaz nie wiem czy geny po trzech pokoleniach moga sie jeszcze ujawnic?(moja babcia byla leworeczna). musze zapytac listonosza ktora reka pisze :-D
:-D:-D:-D:-D:szok::-D:-D:-D:-D

ja u Tuśki do pewnego czasu obserwowałam że posługuje się obiema rączkami ale nie ganiłam jej za to ani nie namawiałam żeby używała prawej:no: jednak od jakiś 2 miesięcy używa do wszystkich czynności prawej a lewą sobie ewntualnie pomaga:tak:

nie wiem na ktorym watku o tym napisac wiec pisze tutaj- piotrus obgryza paznokcie! macie jakies pomysly na zwalczenie tego nalogu?

kuba również obgryza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ja na razie nic z tym nie robie poza ganieniem słownym tzn "wyjmij te paluchy z buzi!!!!!!!!" Słyszałam, że dobrym sposobem jest pieprz :sorry2: lub ocet, ale czy skuteczny????

Był czas, że Adaś posługiwał się dwiema rączkami a teraz tylko prawą.

Co do paznokci to moja Maja wkłada często paluchy do mordki a ja jej smaruję kroplami do inhalacji:szok::-):sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: piecze jak diabli:cool2::cool2::cool2:

nie wiem na ktorym watku o tym napisac wiec pisze tutaj- piotrus obgryza paznokcie! macie jakies pomysly na zwalczenie tego nalogu?

Właśnie miałam o tym pisać:tak: tuśka od jakiegoś czasu też popadła w tą manie:wściekła/y: nie wiem po kim bo ani ja ani nikt inny z naszego otoczenia tego nie robi:no: a mała zołza na pytanie co robi odrazu odpowiada obglyzam pazuly:wściekła/y: chociaż nie ma co tam obgryzać:wściekła/y: ja myślałam zeby jej zakupić taki preparat jak lakier do paznokci przeciwko obgryzaniu ponoć bardzo gorzki tym bardziej ze jak sobie maluję paznokcie to przylatuje i chce żeby jej też:sorry2:

nie kupuj tego lakieru- nie warto. po pierwsze nie jest az tak gorzki i piotrus nic sobie z niego nie robi, po drugie bardzo latwo i szybko sie zlizuje. sprobuje jutro z octem.

nie kupuj tego lakieru- nie warto. po pierwsze nie jest az tak gorzki i piotrus nic sobie z niego nie robi, po drugie bardzo latwo i szybko sie zlizuje. sprobuje jutro z octem.[/QUOTE]

Tylko kurde ten ocet też mnie zastanawia bo jak dziecko jest uczulone na kwas zawarty w nim to dostanie jeszcze krostek :dry: ale spróbować można.

reklama
Do góry