reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Oliwka potrafi włączyć telewizor nie tylko guzikiem ale i pilotem-śmiesznie to wygląda jak staje na środku pokoju ,wymierza pilotem w telewizor i go włącza :-D:-D:-D

Bajkę na dvd też potrafi sobie włączyć :tak::tak::tak:

No i nauczyła się nowych słów: peppa-teraz już potrafi zawołać swoją ulubioną bajkę, no i słówko chce, i tak troszkę niewyraźnie daj.

reklama
No i nauczyła się nowych słów: peppa-teraz już potrafi zawołać swoją ulubioną bajkę, no i słówko chce, i tak troszkę niewyraźnie daj.

U nas to słowo już jest opanowane do perfekcji od dłuższego czsu :tak: i niestety czasem mam go dość bo jak jest marudna i sama nie wie czego chce to tylko biega i w kółko krzyczy daj daj daj daj :wściekła/y: mam nadzieję że nie zaznasz tego słowa w takim znaczeniu jak u nas jest nadużywane bo ja mam go czasem dość i mam ochote jej odpowiedzieć daj daj daj daj mi święty spokój:zawstydzona/y:

Iza, no to Piotruś zdolniacha jest:szok::tak: Poszukam w poniedziałek tych klocków;-):-D
pod wzgledem manualnym i wogole ruchowym :tak: ale dziada mala mowic nie chce!!! :-D:-D:-D
klocki naprawde super, u nas sa w kazdym zabawkowym

od kilku dni piotrus umie odkrecac nakretki tubek, butelek. jesli nie sa bardzo mocno zkrecone. do tego musze go pilnowac bo jak jestesmy na dworze to czesto ucieka mi na schody i sam po nich wychodzi! jakis czas temu nawet sie sciany nie trzymal przy pierwszych kilku schodkach ale chyba sie mu zapomnialo i teraz trzyma sie od samego poczatku. a mowili mi, ze jak zacznie chodzic to odetchne ;)

Ostatnia edycja:
Agnes słowo "NIE" i "NIE MA" jest na porządku dziennym :tak::-) a i jeszcze "mama" tego słowa nadużywa z wielką przyjemnością. Teraz kiedy mówi tym swoim zachrypnietym głosem 'mama" mam łzy w oczach :-(

A wczoraj oglądał "ogród dobranocny" i nagle powiedział "paka paka" chyba chciał powiedzieć "maka paka" :-)

A i jeszcze :-D do Fifki cmoka aby ją przywołać i jak ją dorwie to przytula i całuje :dry: raz ją dorwał w swoim łóżeczku kiedy ta dama sobie tam weszła, rzucił się na nią przewalił na poduszke i przytulał z mruczeniem "mmmmmm" :-D

Oliwka ma manie teraz wchodzenia po schodach,trzeba strasznie na nią uważać.Wchodzi na kolanach ale tak szybko jej to idzie że szok:tak: wczoraj wlazła na 10schodek i się nie bała :-) ze schodzeniem jest troszkę gorzej.Boi się.zawsze schodzi trzymając mnie za rękę i trzyma się poręczy albo ściany:-)

A moje dziecko dzisiaj zaczęło zdrabniać zwracając się do nas:-D od dziś jestem mami M tati a na dziadka wołała do tej pory dziadzi a dziś dziadzi:-D i zaczyna powolutku powtarzać dziś na spacerze mój kolega mówi do niej cześc a ona powtórzyła :szok: pochwili mówie do niej chodź szybko bo tatuś ucieka a ona do mnie odź sibto:-) no i nasz piesek od dziś już nie jest hau hau tylko Mafi:rofl2:

reklama
Anetesa slodko to musi brzmieć jak dziecka mowi tak zdrobniale:tak:
Kasiu Kubuś jużod malego uczy się jak traktowac damy:-D
no i ja mam wkońcu czym się pochwalić:-)moja mala niemowa zaczyna ostatnio coś mówić, wiem że może nie tyle co wasze dzieciaczki ale dla mnie chociaż 1 nowe slówko to już jest radocha:tak:na dzieci ostatnio -deti , zacząl wkońcu mówić Tata i dziś powiedzial kilka razy pa-pa:-):-):-):-)
a i ostatnio jeszcze jak tańczy to śpiewa ka-ka-ka-ka

Ostatnia edycja:
Do góry