reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój naszych dzieci

Moja Julia na razie nie robi mi scen oczywiscie jak jej czegos zabronie to marudzi pod nosem ale to tylko tyle

Dzisiaj po przebudzeniu P zabral Juli smocze i wsadzil go sobie do buzi, mała oczywiscie chciala mu go zabrac a on sie z nia droczył, w koncu udało jej sie go wyrwac i wówczas P zaczoł udawć że płacze Julcia podeszła do mnie oddała mi smoczek i sama zaczeła płakać:-( i to tak na całego:-:)-(bo sprawiał tatusiowi przykros:-(

reklama
u nas Damian ma głęboko w poważaniu słowa NIE WOLNO!!!! i podobnie jak u Kasi odciagniecia go od miejsca potencjalnej zbrodni konczy sie wrzaskiem.

Majandra mam do Ciebie prośbę, pisałaś w jakimś poście że logopeda zalecił Wam zabawę w puszczanie baniek. Czy możesz napisać jakie jeszcze zabawy/cwiczenia polecił??

Majandra mam do Ciebie prośbę, pisałaś w jakimś poście że logopeda zalecił Wam zabawę w puszczanie baniek. Czy możesz napisać jakie jeszcze zabawy/cwiczenia polecił??
Ja , jesli moge tez doradze...nam logopeda polecila zabawy dzwiekonalsadowcze ( zwierzaki itp hau-hau-brum-brum) Poza tym rytmike czyli np pociag rusza powoli a tak pedza konie( i wtedy z dzieckiem ale na pocztaek sama tupiesz w miejscu raz szybciej raz wolniej.
I duzo rozmawiac z dzieckiem ale w sposob okreslajacy jeden konkretny przedmiot, krotkimi zdaniami np to jest kotek, kotek jest czarny, mama glaszcze kotka, zobacz jak kotek sie wygina, jak robi kotek?tak, kotek robi miau-miau:tak:

Dzięki Hrudzia:-)
Julia juz dawno nasladuje kotka pieska itp ale z mówieniem jest duuuzo gorzej:-( tak sie zastanawiam bo jak ja byłam mała to miałam wykonywany zabieg tzn cos przecinali mi pod językiem, może Jula też ma cos tam zrośnięte:baffled:

i tez się tak zastanawiam, że może przez smoczek ona nie mówi, bo oczywiście jest od niego uzależniona:baffled: choć nie lata z nim caly dzien...

Julia juz dawno nasladuje kotka pieska itp ale z mówieniem jest duuuzo gorzej:-( tak sie zastanawiam bo jak ja byłam mała to miałam wykonywany zabieg tzn cos przecinali mi pod językiem, może Jula też ma cos tam zrośnięte:baffled:

i tez się tak zastanawiam, że może przez smoczek ona nie mówi, bo oczywiście jest od niego uzależniona:baffled: choć nie lata z nim caly dzien...
Za smoczek dostalam OPR od legopedy:wściekła/y:...wiec moze zacznij Julie odzwyczajac. A z wiazadelkiem to moze cos jest na rzeczy - moze sparwdz to u laryngologa. My sprawdzilismy.

Asiu może najlepszym sposobem na odstawienie smoczka to go po prostu wyrzucić???? Z pewnością Julia przez pare dni będzie płakać za nim, ale w końcu zapomni.

Mateusz mial w listopadzie zabieg przecięcia więzidelka i wszyscy myśleliśmy że wkońc zacznie mówić ale dopiero teraz cos zaczyna i ja uważamże te więzidelko nie ma u niego akurat nic do jego mowy:no:ale wskazania do odcięcia byly ale nie ze strony mowy tylko poprostu mial to za bardzo przyrośnięte

reklama

:no: nie sądzę bo mój Igor używa smoka cały czas (tylko do spania ale jednak używa) a jednak bardzo dużo mówi i chętnie powtarza słowa (no niektóre nie wychodzą mu idealnie ale można go zrozumieć)

Do góry