reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Wojtek coraz pewniej siedzie podpierając się rączkami. W ciągu ostatnich 2 tygodni niesamowicie rozwija równowagę. Podtrzymywany pod paszki ostro ćwiczy nóżki i blokuje kolanka jak chcemy go posadzić.
Pełzanie idzie powoli, ale kręcenie się wokół własnej osi - w tempie zawrotnym.:tak:

reklama
Właśnie, zapomniałam napisać, że w czasie świąt Mikołaj nauczył się siedzieć bardzo długo bez podpierania:tak: Moja mama dzis była w szoku, jak zobaczyła, jak świetnie sobie radzi. A obraca się nadal tylko w jedną stronę z plecków na brzuszek, za to z brzuszka na plecki nie. Z resztą generalnie coraz mniej lubi leżenie na plecach...

Olka przemieszcza się z prędkością światła :) I zaczęła raczkować naprzemiennie... Czasem zdarzy jej się dżdżownicę strzelić, ale generalnie odkryła, że klasyczne raczkowanie jest szybszym sposobem poruszania się... Na moje nieszczęście :) Goni od szafy do stolika - mamy taki niski stolik kawowy z półeczką na dole - wszystko z tamtąd ściąga. A dzisiaj odkryła, że szuflady da się otworzyć. Pewnie wkrótce jeszcze odkryje, że z szuflad można wyjąć różne skarby :) Z jednej strony mnie to przeraża, a z drugiej serce mi rośnie jak patrzę, jakie postępy robi :)

Matis tez coraz pewniej siedzi... jeszcze go nie zostawiam samego, ale juz sie tak nie gibie na boki i do przodu... Do raczkowania mu juz tez niedaleko, ale na pewno nie przescignie Olenki :-D Na razie tylko wybiera sobie przedmioty, do ktorych chce mu sie ruszyc pupe i podpelznac, a do ktorych nie warto :tak: NA PEWNO zawsze ruszy sie do pilota od telewizora, mojego telefonu i aparatu :-D Nie bedzie sobie natomiast przeszkadzal jesli to, co jest za daleko, to jakas zabawka :-D ...Generalnie jakis taki mobilny sie zrobil :-D :-D :-D

Oj, teraz już tak będzie...

A Olkę najbardziej do ruchu motywuje pusta butelka po 2l Coli. Próbowałyście dawać takie cudo Maluchom? Ola aż piszczy i furczy z zachwytu, jak tylko ją zobaczy :) Tiny love i Fisher Price wysiadają :)

Mój Maxik też w ciągu ostatnich kilku tygodni zrobił wielkie postępy,coraz pewniej siedzi podpierajac sie naprzemiennie jedną to dwiema rączkami.Świetnie pełza,pupa w górze,a przedramionami przemierza nowo odkryte zakątki mieszkania.Mówię Wam prześwietnie to wygląda.No i już człkowicie przestał spać na plecach,zawsze wywinie się na brzuch i nawet w wózku próbuje się tak przekręcić,skubaniec jeden.

reklama
I jeeszcze dodam ,że bardzo stabilnie stoi na nogach,oczywiście podtrazymywany pod pachami.Zamówiliśmy na allegro chodzik w który mamy zamiar Maxxika wsadzić od razu jak tylko do nas dotrze.Może w końcu choć chwilę da mamci wytchnienia.:tak: :-D :tak: :-D

Do góry