reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja musze tez moja rybke troche pochwalic...postepow u nas cala masa az nie wiem od czego zaczac...moze od tego ze wstawanie na nogi od 26 grudnia to pikus...jak Marysia poczyna sobie tez na jednej nodze a czasami i pusci reke i tak stoi i sie smieje...Wtedy mowie do niej "nie wal popisowy" :-);-)obojetnie co moze byc oparciem Noemi to chwyta i nie minie sekunda jak juz stoi...Najfajniej jest sie jednak oprzec o mame...co czasami doprowadza mnie do szalu bo albo mnie rozbiera przy tym bo ciagnie za bluzke lub sweter a wtedy potrafi nawet rozebrac mnie na stanik...w lozku tez nie lilezy bo po co tracic na to czas jak mozna po rodzicach sobieposk skac...:-)Raczkowanie idzie u nas co raz lepiej ale czasami zakreci sie gdzies jedna noga wtedy nerwa ma na maxa...Bawic czasami lubi sie nawet godzine ale najczesciej przypomni sobie ze fajnie jest na noogach imusze zrobic chociaz jedna runde po pokoju na jej wlasnych silach...a przebiera tak pociesznie nogami ze szok...wyglada to jak marsz...nogi do gory podnosi i daje duze kroki...heheh...Wychodzi nam drugi zabek...dopiero!!! chociaz widac go bylo od 11 listopada...pierwszy tez jeszcze calkowicie nie wyszel...Z siedzeniem nie ma absolutnie juz zadnych problemow...ale sama z pozycji lezacej jeszcze nie usiadzie...To chyba jedno z wazniejszych rzeczy...WIELKIE BUZIAKI DLA INNYCH ODKRYWCOW!!!!!!
Oti jak dzielnie walczy z pojazdem....:-):-)
Gratulujemy postepow Noemi!!!!
Mati ostatnio upodobal sobie lapanie stopek i pzrewracanie sie z tymi stopkami na bok....fajnie wyglada...
juz tyle nie podskakuje na plecach co kiedys
i pewniej siedzi....zabkow brak....
Ale sie dzieciaki roznie rozwijaja......szoking!!!
Dziewczyny ktore maja mate puzzlowa, fajna w uzytkowaniu??widzialam na allegro rozne ale nie wiem ktora wybrac..
basiu- gdzie kupilas swoja???podoba mi sie bardzo - widzialm na watku ze zdjeciami:-):-):-)
Gratulujemy postepow Noemi!!!!
Mati ostatnio upodobal sobie lapanie stopek i pzrewracanie sie z tymi stopkami na bok....fajnie wyglada...
juz tyle nie podskakuje na plecach co kiedys
i pewniej siedzi....zabkow brak....
Ale sie dzieciaki roznie rozwijaja......szoking!!!
Dziewczyny ktore maja mate puzzlowa, fajna w uzytkowaniu??widzialam na allegro rozne ale nie wiem ktora wybrac..
basiu- gdzie kupilas swoja???podoba mi sie bardzo - widzialm na watku ze zdjeciami:-):-):-)
reklama
Ania, my mamy piankowa mate z literkami - dla Mateusza to przeboj - zdecydowanie woli to, niz taka zwykla mate edukacyjna... swietnie sie wydrapuje literki malutkimi paluszkami
Karolek to samo - a co wydrapie to pogryza, aż ślady ząbków zostają - ja mam nadzieję że to szkodliwe nie jest. My na początku mieliśmy 4 części z gazety z pojazdami a alfabet kupiłam na allegro, troszke to jeszcze śmierdzi (pojazdy już nie) ale poza tym rewelacja!!! i ciekawie i cieplutko