reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Kasia De strasznie fajne te zabawki. Takie męskie. Ja zamówiłam Kubie pilota Sassy bo nasz jest w niebezpieczeństwie.
Dziewczyny piszcie koniecznie jak macie sprawdzone zabawki. Czytaj : takie które zajmą malucha dłużej niż 2 minuty :-). Ja niestety nacięłam się na Ocean Muzyczny, bo bardziej podoba się mojemu starszakowi . Dla Kuby za nudny bo trzeba leżeć, a nie można gdzieś uciec :-)

Moje dziecie w przeciwieństwie do waszych wcale nie rwie się do siadania. Posadzony siedzi, ale żeby spróbować samemu usiąść to ani mu się śni, natomiast wspina się po różnych dziwnych rzeczach, na razie na kolanka

reklama
dziewczyny a jakiej firmy jest ten szczeniaczek uczniaczek??????

Mati dzisiaj siedzial i machal nozkami i patrzyl zauroczony na swoje skarpetki:-):-):-):-)

dziewczyny piszcie o zabawkach i wklejajcie linki od razu- dzieki:-):-)

My też jak narazie nie znaleźliśmy takiej zabawki co by Zośke zajęła na dłużej niż 2 minuty :confused: ale........... zato potrafi namiętnie bawić się kubeczkiem niekapkiem AVENT ;-) :-)

Aniu, szczeniaczek jest firmy Fisher Price.
Co do zabawek, to faktycznie trudna sprawa...Mikusia najbardziej zajmują jego rączki, puste pudełka, piloty, komórki, kolorowe wstążki...

Kasiu wydaje mi się że próbuje świadomie ale wychodzi mu zazwyczaj na wysokosci nóżek jak szczeniaczek siedzi przed nim, na wyższe poziomy nie bardzo...

u nas sprawdzona jest miękka książeczka i gumowa kaczka do kapieli w zasadzie, ale Otylka zajmuje sie tym cały dzień...i napiszę tylko, że bez tych dwóch rzeczy domu nie opuszczamy.
ostatnio tez kupilismy taką kostkę, wkleje wieczorem zdjęcia lub jutro rano..bardzo spodobała się Otylce, z tym, że jest troszkę ciężka i sprawdza się wtedy kiedy dziecko lubi leżeć na brzuchu.
A dzisiaj dostała od nas takiego motylka (+6 miesiecy) - kupilismy w smyku- ma 18 melodii i Otylka nic innego nie robi, tylko w niego uderza, aby grał, w zasadzie motylek jest malutki, tak o połowę większy od normalnej grzechotki, ale ma okrągłe kształy, wiec też bardziej się spisuje jak Otylka jest na brzuszku, bo tak to jej się wyslizguje z rąk i się denerwuje.

Mamoot firma chyba simki czy cos takiego - to jest ta firma co tylko w smyku jest, jak bede w domu, to zaraz zobacze i napiszę.

Ell, napisz koniecznie, bo się na dniach do Smyka wybieram. I mam polecenie od rodziny, żeby podpowiedzieć, co Wojtek ma dostać na święta.

reklama
Mamoot mąż okazał sie dzisiaj nadgorliwy i wyrzucił śmieci z samego rana, w tym opakowanie po zabawce, ale zabawka ta jest w sklepie internetowym smyka
SMYK - sklep internetowy, trzeba wejść na zabawki dla niemowląt, pozycja chyba 28, coś kolo 30- motylek z pozytywką.

Do góry