reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

:) Aniu my mieliśmy podobne skojarzenia - nawet mój mąż sobie zażartował że szybko się Karolek takich męskich ruchów uczy...to zabójczo wygląda jak się podniesie i zaczyna opadać bo nie ma siły i próbuje jednak się utzrymać i się tak gibie...
Co do przewracania - nasz jest po prostu brzuszkowy zawsze i wszędzie - może leżeć bez przerwy na brzuchu i znudzenia tą pozycją nie stwierdzono - przy ubieraniu itp trzeba go wielokrotnie obracać spowrtem na plecy żeby móc ubrać, zresztą większość rzeczy już nauczyłam się ubierać jak leży na brzuchu :) i w związku z tym przewracania na plecy nie ćwiczy i nawet nie wiem czy potrafi, chociaż może ze 3 razy mu się udało jak po coś sięgał

reklama
Ola też brzuszkowa :) Ale spać na brzuchu nie chce. Brzuszek to stanowczo pozycja do zabawy. A najgorzej na brzuszku pieluchę zakładać. Jak tak ją sobie ładnie na pleckach położę na pieluszce, wpakuję paluch do Sudocremu, a ona myk! na brzuch. I wtedy klops...

Mikołajek dostał dziś prezenty od chrzestnej na Mikołaja/Imieniny ;-) Są to: młoteczek !!! Grający Młoteczek Little Tikes NAJTANIEJ !!! (144917361) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. oraz piła PIŁA LITTLE TIKES - MUZYCZNE ODKRYCIA wys.0zł (145363222) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. oba Little Tikes. Bardzo fajne! Co prawda nie kuma jeszcze o co chodzi, ale młoteczek już chciał skonsumować ;-)
Aha, dostał jeszcze miękką książeczkę z serii Simba Baby Simba Toys Polska > Oferta > Simba Baby, którą oczywiście tez całą obślinił, ale bardzo mu się podobała (bardzo ładne obrazki, pierwsza i ostatnia strona szeleszczące).

Kasiu mamy tą książeczkę ...mały jak ja widzi dostaje delirki :), według mnie ona dość mocno szeleści i małemu się to podoba bo macha nią na wsztstkie strony :-)

Zdolniachy nasze czerwcowe dzieciaczki...
Marysia - pozycja niesamowita..
Brawo dla Kubiszoka:))))))

Mati skupil sie na siadaniu..rwie sie na calego....
a dzisiaj siedzial sobie i raczkami zlapal za skarpetki i wkladal sobie do buzki..- moze uda mi sie sfotografowac...
i lubi jazde na kolanku mamusi patataj , patataj- podnosi przy ym prawa reke do gory jakby mial w niej lasso...

a w ogole nie mysli o przewracaniu sie z brzucha na plecy..odwrotnie z niewielka pomoca mamusi wychodzi...

A i prawdziwy z niego mezczyzna..podrapal sie po jajeczkach..przez spodnie i pieluche coprawda, tak to fajnie wygladalo ze sie poplakalam ze smiechu....

Mysle nad zakupem jakis zabawek edukacyjnych ale nie wiem jakie....jakie macie????

Ania76 tez sie wlasnie nad zabawkami zastanawiam.Dziewczyny poradzcie jak macie cos sprawdzonego lub cos ciekawego na oku.

Kasiu, to prawdziwie męskie zabawki! :tak:

Aniu, a propos drapania po jajeczkach. Już kilka razy chciałam napisać, ale zapominałam: Wojciaszek też się drapie i łapie. I do tego jak przy przewijaniu jest bez pieluchy i trafi na siusiaka, to się łapie i ciągnie.:-)

Ja polecam szczeniaczka-uczniaczka- Karol go uwielbia!!! No i jeszcze ciężarówka fishera z klockami mu się podoba choć na razie ogranicza się do popychania jej żeby grała a klockami bawi się osobno

reklama
Mikołaj też ma szczeniaczka (dostał na Mikołaja ;-)) i micha mu się cieszy jak tyko go mu pokażę.
Basia, a Karolek świadomie przyciska części ciała? Miki nie, tylko włączają mu się, jak go miętosi :-)

Do góry