Pati, ja dla Wojtka sama robiłam ćwiczenia do szlaczków: na kartce w linie pisałam mu na początku takie litery jak małe i duże O, V, U, L itp., żeby próbował je powtarzać i żeby mieścił się w liniach. Przez jakiś czas mu się podobało, a potem się znudziło.
reklama
dziewczyny okazało sie że te pliki mają po kilkadziesiąt mega, muszę je pozmniejszać ale tez najlepiej by było żeby kto chce napisal mi maila na magda206@wp.plbo ja mam bałagan w adresach...
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Mamootku takie cos juz przerabialysmy...Noemi bardzo dobrze musze powiedziec radzi sobie z literami drukowanymi... ale chce nauczyc ja, ze sa jeszcze inne
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Hmmm a u nas w przedszkolu Panie odradzają uczenie dzieciakow pisania, szlaczki owszem ale litery nie
Klaudia sama z siebie zaczela pisac jak miala 3 latka. i tez ciekawa jestem dlaczego dziecko skoro samo, nie zmuszane uczy sie/pisze...teraz potrafi napisac sporo, zarowno mala jak i wielka litera(drukowane/pisane)
testy/kartkowki - literowanie jest w j. ang. stan na 10 slowek 8 dobrze- po polski pisze juz bezblednie wszyskie literki od conajmniej roku. Lubi to- bardziej niz kolorowanie co czesto bardzo szybko ja nudzi- woli rysowac, a jeszcze chetniej wlasnie pisac.
Baska -odezwe sie na e-maila dzieki!
testy/kartkowki - literowanie jest w j. ang. stan na 10 slowek 8 dobrze- po polski pisze juz bezblednie wszyskie literki od conajmniej roku. Lubi to- bardziej niz kolorowanie co czesto bardzo szybko ja nudzi- woli rysowac, a jeszcze chetniej wlasnie pisac.
Baska -odezwe sie na e-maila dzieki!
z innej beczki- odnosnie moich dzieci i ich charakterkow. Dusia wiedziala co to znaczy nu nu, nie, nie wolno, ...Gracun - ponoc po mnie, bo ja takim bylam dzieckiem- sprawdza tyle razy..az dostaje spazmy i przy tym, ze slowa nu nu nie robi sobie nic! ..tak rozne potrafia byc dzieci...(moglabym mnozyc rzyklady- mam w domu ogien i wode- jak ja i A..
a jak jest u Was myslicie, ze do kogo Wasze dzieci sa podobne?...u mnie charakterki jak napisalam wyzej...wyglad- hmmm...chyba oboje do A z tym, ze o Dusi juz czasem mowia, ze robi sie do mnie podobna a co mloda cieszy bo sie zlosci jak mowia jej, ze czysty tata DDDDDDDD a jak jej spytalam dlaczego- to odpowiedziala, ja chce byc podobna do Ciebie, bo TY jestes ladniejsza hahah
a jak jest u Was myslicie, ze do kogo Wasze dzieci sa podobne?...u mnie charakterki jak napisalam wyzej...wyglad- hmmm...chyba oboje do A z tym, ze o Dusi juz czasem mowia, ze robi sie do mnie podobna a co mloda cieszy bo sie zlosci jak mowia jej, ze czysty tata DDDDDDDD a jak jej spytalam dlaczego- to odpowiedziala, ja chce byc podobna do Ciebie, bo TY jestes ladniejsza hahah
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Fredzia motywacja jest taka żeby nie wyrabiać złych nawyków, błednego pisania itp szlaczki i inne tak ale nie litery