reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Pati, ja dla Wojtka sama robiłam ćwiczenia do szlaczków: na kartce w linie pisałam mu na początku takie litery jak małe i duże O, V, U, L itp., żeby próbował je powtarzać i żeby mieścił się w liniach. Przez jakiś czas mu się podobało, a potem się znudziło.

reklama
Mamootku takie cos juz przerabialysmy...Noemi bardzo dobrze musze powiedziec radzi sobie z literami drukowanymi... ale chce nauczyc ja, ze sa jeszcze inne ;)

No właśnie ja Wojtkowi też pokazałam litery pisane. A wczoraj kupiłam mu ćwiczenia do piania literek. Są fajne, bo bardzo duże wzory, a nie takie tam naściubione.

Ja chcę mu to pokazać, bo się rwie do pisania. A widziałam już, że niektóre litery pisze nieprawidłowo (zła kolejność linii). Poza tym ołówek trzyma już prawidłowo, więc można rączkę uczyć :-)

Klaudia sama z siebie zaczela pisac jak miala 3 latka. i tez ciekawa jestem dlaczego dziecko skoro samo, nie zmuszane uczy sie/pisze...teraz potrafi napisac sporo, zarowno mala jak i wielka litera(drukowane/pisane)
testy/kartkowki - literowanie jest w j. ang. stan na 10 slowek 8 dobrze- po polski pisze juz bezblednie wszyskie literki od conajmniej roku. Lubi to- bardziej niz kolorowanie co czesto bardzo szybko ja nudzi- woli rysowac, a jeszcze chetniej wlasnie pisac.
Baska -odezwe sie na e-maila;) dzieki!

z innej beczki- odnosnie moich dzieci i ich charakterkow. Dusia wiedziala co to znaczy nu nu, nie, nie wolno, ...Gracun - ponoc po mnie, bo ja takim bylam dzieckiem- sprawdza tyle razy..az dostaje spazmy i przy tym, ze slowa nu nu nie robi sobie nic! ..tak rozne potrafia byc dzieci...(moglabym mnozyc rzyklady- mam w domu ogien i wode- jak ja i A..
a jak jest u Was myslicie, ze do kogo Wasze dzieci sa podobne?...u mnie charakterki jak napisalam wyzej...wyglad- hmmm...chyba oboje do A :D z tym, ze o Dusi juz czasem mowia, ze robi sie do mnie podobna;) a co mloda cieszy bo sie zlosci jak mowia jej, ze czysty tata :DDDDDDDDD a jak jej spytalam dlaczego- to odpowiedziala, ja chce byc podobna do Ciebie, bo TY jestes ladniejsza:D hahah

reklama
Do góry