reklama
Mamoot, Ola zbytnio chętna nie jest, żeby ją zachęcić kupiłam grę Wyrazy-wydawnictwo Aleksander-jest tam cały alfabet, literkami podpisuje się obrazki. Widocznie jeszcze nie czas, chociaż odkąd Adam ma możliwość pisania na gg zaczęła się interesować pisownią ale tylko po to, żeby z nim pisać.
Klaudia uczy sie czytac juz od tamtego roku itu dostaje specjalne ksiazki do domu(zostawila teczke w samochodzie pozniej sprawdze tytul i autora) i co jakis czas z tej samej serii wymieniaja im ksiazki. Dzis miala pierwsza w zyciu kartkowke - na 10 slowek nie napisalam jednego i odwrotnie napisala brzuszek d przy slowie dad- sadze, ze to swietny wynik - ja jestem dumna, ale nagrody-gwiazdki w szkole nie dostala- ma cwiczyc dalej.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
No jestem pod wrazeniem Duski
Noemi tylko umie sie podpiasac
Niezbyt chetnie pisze-chyba ze wypisuje recepty przy zabawie ale wtedy leci to co umie -litery bez znaczenia poustawiane )
Noemi tylko umie sie podpiasac
Niezbyt chetnie pisze-chyba ze wypisuje recepty przy zabawie ale wtedy leci to co umie -litery bez znaczenia poustawiane )
Wojtek bardzo lubi pisać, a właściwie próbować pisać ;-). Oczywiście to bohomazy, a nie pisane litery, choć swoje imię pisze coraz ładniej. Przy pisaniu nowych wyrazów, takich nieprzećwiczonych, które próbuje napisać ze słuchu, "zjada" samogłoski.
reklama
Karol tez bohomazy stawia ale ma w głowie te ksztalty wszystkie ale nie potrafi ich zbyt zgrabnie na papier przelać
u nas w przedszkolu nie ma książek,Pani jakieś swoje programy i karty pracy mają
Mamoot z czytaniem to jest tak że fajnie by było żeby dziecko uczyło się od razu sylabami czytać a nie głoskami, Karol mi sam z siebie się głoskami nauczył i np takie wyrazy do 5-6 liter przeczyta bez problemu ale dłuższe juz tylko jak zna, jak wie czego się spodziewać, co napisane
kupowałam mu elementarz Falskiego ale go zupełnie nie zainteresował, za to teraz namietnie wyczytuje książeczki z serii ABC uczę się, spodobały mu się zwłaszcza o cyfrach, o literkach mamy kilka pierwszych
do nauki czytania a nawet mówienia sylabami jest taka seria Cieszyńskiej "kocham czytać", mogę Ci to wysłać, napisz mi maila tylko, nie wiem jednak czy zainteresuje Wojtka bo ja jeszcze nie sprawdzałam, nie wydrukowałam tego, ciągle sobie obiecuję a czasu brak...
u nas w przedszkolu nie ma książek,Pani jakieś swoje programy i karty pracy mają
Mamoot z czytaniem to jest tak że fajnie by było żeby dziecko uczyło się od razu sylabami czytać a nie głoskami, Karol mi sam z siebie się głoskami nauczył i np takie wyrazy do 5-6 liter przeczyta bez problemu ale dłuższe juz tylko jak zna, jak wie czego się spodziewać, co napisane
kupowałam mu elementarz Falskiego ale go zupełnie nie zainteresował, za to teraz namietnie wyczytuje książeczki z serii ABC uczę się, spodobały mu się zwłaszcza o cyfrach, o literkach mamy kilka pierwszych
do nauki czytania a nawet mówienia sylabami jest taka seria Cieszyńskiej "kocham czytać", mogę Ci to wysłać, napisz mi maila tylko, nie wiem jednak czy zainteresuje Wojtka bo ja jeszcze nie sprawdzałam, nie wydrukowałam tego, ciągle sobie obiecuję a czasu brak...