reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Noemi jakos szybko zalapala sylabizowanie...ona juz jakies dwalata temu wyrazy na sylaby dzielila bez wiekszej nauki :-D i ja tego nie moglam zakumac skad ona to wie ;))))

Bo dzieci odruchowo sylabizują wyrazy, jak mówią. Błąd jest tylko taki, że uczy się dzieci czytać metoda głoskową. Przynajmniej w Polsce i w naszych czasach. Mam nadzieję, ze teraz juz ucza czytać sylabami.

no dzieci naturalnie sylabizują bo taka mowa nasza, nawet mój Bartek jak się coś zacznie mówić - jedna sylabę to on dokańcza:) no ale czytanie to już grubsza sprawa:) Raczej teraz nie uczą głoskami ale dzieci często tak zaczynają no bo zazwyczaj naukę od literek się zaczyna...
Karol już ładnie sobie radzi, zaskakuje mnie nawet czytaniem całościowym tzn patrzy na wyraz i od razu cały mówi, bez głoskowania, sylabizowania, ale też dość często zgaduje i przekręca wyrazy, poza tym to taka cicha woda - często twierdzi że nie wie a za chwilę okazuje się że wie, kurde cięzko mu będzie z tym brakiem wiary w siebie...

a w ogóle to ja się tak zbieram żeby wysłać wam te ksiażeczki raz a porządnie ale poproszę jeszcze raz tu w jednym miejscu - Mamoot, Kasia, Rusia, ktoś jeszcze?
a może któraś z Was ma komplet naszych maili bo mi jakoś wcięło?

U nas tez sylabizowanie na całego, oraz dodawanie i cyfry, a do tego najlepiej wszystko po angielsku:-D
U nas jest fascynacja ludzkim ciałem i róznymi procesami trawieniem itp wiec Wojtek uwielbia Adibu fajnie i przystepnie wytłumaczone rózne rzeczy.

A zapomniałam mój Wojtek ma narzeczona Madzie dostał laurkę no i pochwalił mi się ze lubia sie przytulac i dał jej całuska:-)

reklama
Miki miał 3 dziewczyny w ubiegłym roku, a w tym jakoś nie interesują gą;-)
Miki miał fascynację Adibu. W sumie dawno nie oglądał. Sylwia, puść Wojtkowi "Było sobie życie" - tez powinno mu się spodobać:tak:

Do góry