reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
Mamoot - super rozwiązanie - tylko szkoda że w innych przedszkoach nie szukają podobnych rozwiązań.... u mnie tak nie ma ..... jedynie rodzice mogą płacić mniej za przedszkole i nie płacić za radę rodzicielską .. kicha

u nas jest tak. Zajęcia takie jak dżudo czy jaskinia solna są płatne. Jednak jak ćwiczą np prawie wszystkie dzieci to w zajęciach uczestniczą również i te które nie mają zapłacone np. Ola. Ze względu na fakt iż mamy chwilowo problemy z kasą chciałam Olę zabrać z przedszkola. Właściciel zaproponował mi obniżenie opłaty z 650 na 300, do czasu jak odbijemy się od dna. Dzięki temu Ola dalej śmiga do wymarzonego przedszkola a my możemy jakoś po ludzku funkcjonować. A co do angielskiego - Ola liczy do dziesięciu i coś tam mówi np. small big, my name is , itp. Dużo mówi przy Dorze, aż sama się zdziwiłam. Tańczy koszmarnie, może dlatego, że pajacuje.

Hmmm piszecie, że Ola mnie testuje, nie nic z tego. Ona zawsze się tak zachowuje jak ma widownie. Jak jestem z nią sama to jest potulna jak baranek, chociaż czasem diabeł wyłazi jej ze skóry.

oj tak Ala też tam będzie chodzić, jak zdrowie dopomoże. Jest małe ale Panie naprawdę dbają o maluchy i to bardzo. Panuje domowa atmosfera. Zaczynam się powoli zastanawiać co to będzie we wrześniu jak będzie trzeba udać się do szkoły ....

no nie.. we wrześniu 2011 Ola idzie do zerówki. Przecież weszły nowe przepisy że dzieci z rocznika 2006 w wieku 5 lat idą do zerówki. Tylko właśnie tu słyszałam kilka rozbieżnych opinii. Jedni mówią, że dzieci będą mogły zostać jeszcze w przedszkolu jak będzie miało zorganizowane grupy zastępujące zerówki a drudzy mówią, że do zerówki. U nas w szkole są zerówki i tam poślemy Olę jeśli coś się zmieni to pójdzie do nowego przedszkola panstwowego ( bo słyszałam, że będzie miało święty obowiązek przyjąć wszystkie dzieci kwalifikujące się do zerówek, jesli zerówki w szkołach zostaną skasowane) na rok, czego bym nie chciała.Namotałam..... generalnie i tak będzie zestresowana i tak. Zmiany nie wnoszą w jej przypadku nic dobrego.

Dla mnie najważniejsza jest informacja, że do szkoły idą w 2012, natomiast za rok Miki na pewno będzie chodził do przedszkola i jest to obowiązkowa zerówka

właśnie Kasiu masz rację. Tylko u nas to już będzie szkoła-zerówka jak i przedszkole będzie w szkole bądź przy niej wogóle w innym miejscu niż dotychczas. Szkoła ma cały pion zerówkowy i raczej nie mają zamiaru go zlikwidować bynajmniej na tą chwilę. Więc jak dobrze pójdzie Ola pójdzie do szkoły.

reklama
No to ja już nic nie rozumiem. Wojtek w przyszłym roku będzie normalnie w przedszkolu, w starszakach. A do zerówki w szkole idzie od 2012. O ile wszystko dobrze rozmumiem.

Do góry