reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Fredka, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Ola Cię testuje, ile zniesiesz. Postaw jej jasno granice i trzymaj się tego- jestem przekonana, że podziała, i obie na tym skorzystacie. Łatwo nie będzie, ale warto.

Kasia masz racje...
Ja to czasami mam warzenie ze Oli sprawia przyjemnosc dawanie ci wycisku...Nie daj sobie wejsc na glowe ;)

reklama
Tak jak myslałam, Miki poprosił, że chciałby chodzic na angielski:-D Na wszystko potrzebny mu czas, wszystko sam musi przetrawić. We wrześniu nie było mowy ani o korekcie ani o angielskim. Jakis miesiąc temu powiedział, że chce chodzic na korekte. Pytam, a na angielski chcesz? Nie. No i teraz mu się zachciało, bo Kubuś chodzi;-)Fajne jest to, że jak mu sie spodoba, to będzie sobie chodził, jak nie, to nie będzie (oczywiście odpłatnie, ale za te zajęcia w których uczestniczy). Z korekty jest bardzo zadowolony a zobaczymy jak będzie z językiem.

Martuś też by chciała, i jeszcze na plastykę :-D a chodzi na rytmikę, gimnastykę korekcyjną i tańce i jest zachwycona. Tylko szkoda, że każde zajęcia średnio 30 zł miesięcznie... Muszę się spotkać z logopedą w przedszkolu i pogadać- jak byłyśmy w wakacje, to pani odradzała angielski ze względu na problemy z wymową, i chciałabym zasięgnąć opinii specjalisty jak ocenia postępy, i czy nadal są przeciwwskazania- jak nie, to może od stycznia ją zapiszę.

Kasia, mam nadzieję, że Miś juz nic nowego nie będzie chciał się uczyć, bo z torbami pójdziemy! Korekta i ang. po 22zł/m-c.
Z angielskiego zadowolony i nauczył się, że niebieski to blue ;-)

Oj tam Fusik, czepiasz się, do matury ma jeszcze czas :-D
Pewnie umie więcej, tylko się nie chwali.
Marta nie chciała pokazywać, czego się uczą na tańcach, mimo że wiele razy prosiłam. A jakiś czas temu syn mojego brata grał na Marty pianinku (on w ogóle muzykalny bardzo, nawet w jakimś zespole gra na gitarze) i nagle rzucił we mnie miśkiem, zanim zdążyłam się wydrzeć pokazał że mam być cicho i na Martusię- a laska tańczyła, nawet całkiem do rytmu, i ewidentnie był to jakiś układ.

U nas wszystkie zajęcia średnio po 30-32 zl za miesiąc: angielski, rytmika, gimnastyka i taniec. Do tego jeszcze karate - tegoroczna nowość - 15zł za miesiąc. Wszystko się Wojtkowi bardzo podoba i na wszystko chce chodzić. Najlepsze, jak mówi nam komendy do karate po japońsku :-D

Mamoot, to ma Wojciach co robić ;-) Ale ja widzę, po moim, że to coś innego, fajnego i chętnie uczestniczy. Mówił, że są jakieś tańce, bo bardzo głośno muza gra, ale jak na razie (!!!) nie mówił, że chce chodzić ;-)
Fusik, you - bardzo ważne słowo ;-)

You-to pewnie od Youtube :-D a reszty Ci nie powie :-) tak to jest...moje dziecko chodzi od 2 lat do przedszkola ale piosenki mi jeszcze calej nigdy nie zaspiewalo.. zawsze tylko refren jak juz i ciagle ten sam :-D a jak spytalam co gwiazdorowi zaspiewa to jak mi puscila repertual to bylo z kazdej piosenki po dwa slowa :-) "ogorek ma kolorowy garniturek ,ktory ja widzialam...":-D
Kasia a Ty przyfiluj z aparatem-moze ci sie uda nakrecic taki uklad taneczny :)))

reklama
Kasiu, widać Mikuś musi się do wszystkiego powolutku przekonać.
A u Wojtka jest w przedszkolu tak, że wszystkie zajęcia oprócz karate (i baletu dla dziewczynek) są obowiazkowe. Żeby nie było tak, że wszystkie dzieci idą na zajęcia, a ktoś zostaje w sali sam. Przy czym jest tak, że jesli ktoś ma niskie dochody, to przedszkole znajduje sponsora i rodzice nie płacą za te zajęcia.

Do góry