reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

No to rozjaśniło mi się. Ja tam wolałam system stary z zerówką. Czyli okresem przejściowym między przedszkolem, a szkołą. Wojtek na szczęście jest otwarty, ale nie podoba mi się, że już jako 6latek będzie miął normalne lekcje. Współczuje paniom nauczycielkom - jak poradzić sobie z takimi maluchami usadzonymi w ławkach. Masakra jakaś...

reklama
Mamoot, Fusik, Fredka, jedyne pocieszenie, że przy młodszych będziemy juz mądre...
Fusiku, Miki bardzo do Danielka podobny, więc obaw mam sporo

Sylwia, ja tez już o tym myślałam... Nie mam pojęcia na co patrzeć... Na pewno można zobaczyć na wyniki po sprawdzianie szóstoklasisty, bo te są dostępne na www i np. szkoła, która jest zaraz koło mojego bloku w ostatnim roku była najgorsza w Tarnowie!

ja bede patrzyła na konkretne nauczycielki w tym roczniku - najważniejsze dla takiego malucha żeby trafić na dobrą pania bo to zawazy na jego podejściu do całej edukacji....także wywiadzik wśród rodziców obecnych drugoklasistów???

a wg mnie ta reforma to takie dobre i dopracowane nie jest - bo niby że program obecnej zerówki - ok - tym zresztą się nie przejmuję bo Karol świetnie liczy, troche czyta, jest troche takim molem książkowym - no ale wtedy kiedy jemu się coś podoba, kiedy on chce; a szkoła to własnie dostosowanie się do twardych reguł - lekcje, wypełnianie poleceń itd - w zerówkach jednak, zwłaszcza przedszkolnych przerabianie "materiału" to jakieś pojedyncze godziny dydaktyczne, reszta to inne rzeczy, dużo zabawy - w szkole tego nie będzie ....no w przedszkolu tez są zajęcia dydaktyczne - dostosowanie się, np rysowanie itp ale proporcjonalnie jest tego mało w stosunku do tego co ich czeka w szkole...

Ja słuszałam, że przy przyjęciach do szkoły liczy sie w dużej mierze rejonizacja... Nie wiem, jak jest z mozliwościa wyboru.
Na pewno nie chciałabym, żeby szkoła była na drugim końcu Warszawy, tylko gdzieś blisko.
No i dobra pani wychowawczyni by się przydała. Bez tego ani rusz.

nie wiem Mamoot jak u was ale u nas nie liczy się rojonizacja- szkoły walczą o uczniow, liczy się kolejność zapisów...i do tych najlepszych pań czasem po 50-60 osób sie zapisuje - jak na 2 klasy:) i powiem wam że u mnie w pracy temat na tapecie i tez mam dylemat, czy ta gdzie mi blizej wygodniej czy ta gdzie wiem że do super pani mogę go zapisać i która ma najlepszą opinię (jako podstawówka) generalnie naszej rejonowej w ogóle nie biorę pod uwage bo kicha ale taką co jest blisko przedszkola i dość blisko nas...no i powiem wam że wcale nie za wczesnie temat bo na wiosne już na pewno do niektórych pań będa zapisy - więc myslę...

ja nadal nie kumam....
dziewczyny przecież jeszcze przyszły rok szkolny sa w przedszkolu !!!!! juz zapisujecie do szkoły?rok wcześniej ?
ja mam szkołe koło przedszkola i jest ok ( alni źle ani dobrze) jest lepsza szkoła na końcu osiedla ale logistycznie będzie tam ciezko zaprowadzac małego, więc idzie do tej najbliżej,
zreszta jak będzie chcial się uczyć to w kazdej szkole się da :-) byle chciał :-)

reklama
Fusiku, tak jeszcze do przedszkola ;-) Sylwia, zaczeła temet, to pociągnełyśmy ;-) A na szkołe patrzyłam kiedyś z czystej ciekawości, bo koelżanki były na etapie wyboru dla swoich dzieciaków

Do góry