reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

mnie zadziwa jak ona chlonie te wiedze,,, i jest tym strasznie zajarana:)...np. mowie po polsku badz po angielsku 4 + 4..a ona 8...itd,,,badz mowie jej zadania w dwoch jezykach...typu, mama miala 6 jablek Klaudia zjadla 3 ile mamie zostalo,,,
Literki tez pisze codziennie cos..np wczoraj podpisywala kartki swiateczne, ktore tu rozda Klaudia with parents

reklama
Rusiu jestem pod wielkim wrażeniem. Dodawać i odejmować w tym wieku to wielka sztuka.

Ola ma swojego ulubionego misia. tzn zwłoki bo tyle z niego zostało. Bawiła się nim od pierwszych dni swojego życia. Ala ma tygryska z Kubusia Puchatka i też z nim się nie rozstaje.

Brawo Duska :)

Moja mloda ostatnio mnie zadziwila ze zna wszystkie miesiace :-) postanowilam ja nauczyc , a tu mi dziecko procesje puscilo a ja ajsy na wierzchu :-D

Wojtek tez przechodzi fascynację miesiącami, a wczesniej były dni tygodnia. No i w gołe zagadnienia mijania czasu. Więc mu zrobiłam kalendarz. A właściwie 3 kalendarze (dni tygodnia, miesiące i dni w miesiącu). Robiłam je po kolei, w odstepach czasu i w ten sposób Wojtek powoli zdobywał "tajemną wiedzę". Teraz sam codziennie przesuwa "ramkę" na kalendarzu i łatwiej mu wyłumaczyć, ze np. coś będzie za kila dni.
Zrobię zdjęcia, to Wam pokażę. Teraz się nie da, bo chłopcy spią, a kalendarze wiszą u nich w pokoju.

Ale nie wiem, czy Wojtek potrafiłby tak jak Noemi bezbłędnie wymienić wszystkie miesiące po kolei.

Ostatnia edycja:
a Daniel nic ....ani miesiące go nie interesuja, ani dni tygodnia, rozumie jedynie godziny - jak mówię że coś będzie za 2 godziny to przynosi swój zegar i każe pokazać ja będa wskazówki i cos zaczyna łapać , ogólnie jedyny temat to traktory i dżwigi, wywrotki .... generalnie czuję się w tym temacie jak słoń w składzie porcelany

reklama
Do góry