reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

pierwsze talenty wyłapane, piękne dzieła, Oti na razie gustuje tylko w kolorowankach z naklejkami;-), dopiero od dwoch dni wystarcza jej kartka papieru i długopis

reklama
U nas kredki to są dobre tylko na chwilę w momencie nudy. Obecnie Matek gustuje w bardziej ręcznych robótkach typu murowanie (mazianie się w cemencie i piachu), koszenie trawy i inne podwórkowe czynności

U nas kredki to są dobre tylko na chwilę w momencie nudy. Obecnie Matek gustuje w bardziej ręcznych robótkach typu murowanie (mazianie się w cemencie i piachu), koszenie trawy i inne podwórkowe czynności

Ania podobnie jak u nas do tego jeszcze dodam asystowanie np przy rabaniu drewna , malowaniu czasami tata da troche pomzlowac sciany no i wczoraj pomagał mi przy myciu okien po malowaniu, ale musiałam pogonic bo zbyt gorliwie zamazywał i psikał płynem to co mi udało się umyc:-D o i jeszcze mycie podłogi szmatka

U nas ostatnio jesyt ogromna fascynacja zwierzetami,

odkad koza sasiada jest na łace to poprostu codziennie musimy ja odwiedzac z marchewka - "bo ukochana kozucha jest głodna"

Wszystkie pieski sa kochane i wieliki smutek ze ja NARaZIE nie mam psa, chodzi ze smycza która pozostała od mojej tchorzofretki z okresu studiów.
A jako ze nasz kot jest gruby:-D twierdzi ze juz niedługo urodzi nam małe kotki:-D

Wojtek :-D:-D:-D:-D:-D:-D

moja Iza przechodzi jakiś trudny okres, normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienił, w ogóle się nie słucha, trzeba naprawdę porządnie do niej wrzasnąć żeby zareagowała, wykańcza mnie przez to psychicznie :baffled: mam nadzieję że jej to minie bo zwariuję :baffled::happy::eek:

No Irma pocieszę Cie ale Wojtek tez jest momentami nieznośny, niegrzeczny i robi na złość np ostatnio zamiast pozbierać zabawki o co go prosilam wolał godzine beczec niz zrobic szybka akcje zbierania i miec spokój.
Ale tez czasami ma takie przeskoki beczy beczy, potem przechodzi to w udawany placz a wreszcie usmiech na twarzy i wtedy z diabelka znowu jest aniołkiem, mam wrazenie ze wypróbowuje nas na wszelkie mozliwe sposoby, czyli skuteczne wymuszanie, codziennie wymysla cos innego.

reklama
Do góry