reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

U nas w sumie to takiej typowej jednej zabawki ktora sie bawi to nie ma...Codziennie jednak bawi sie lakami i maskotkami-karmi je,wysadza na taolete itp...Malowanie tez codzienie...Dzis kupilam jej pieczatki i nowe farby...Bajek oglada ostatnio bardzo malo...nawet jak siedzimy w domu caly dzien to tylko przed spaniem oglada...kilka minut...
Ksiazeczki zawsze "czyta "jak siedzi na nocniku:-D

reklama
u nas komputer od czasu do czasu jak sobie przypomni - mial okres ze prawie codziennie meczyl ze chce "pisiać" i sie wtedy w wordzie bawił sie w to jego pisianie, ale mu przeszlo i teraz raz na jakis czas na chwile - na ciufcie i teletubisie (polecane wczesniej strony) ostatnio weszlismy ale to razem cos tam poprzeglądaliśmy, wczoraj chwile grał tam w pękanie baloników i rzucanie farbami - podobało mu sie :)
teraz zreszta codziennie 2 razy na dworze wiec Karola tak do kompa nie ciagnie i czasu na to nie ma po prostu...
no chyba ze chwilowo bedzie go bardziej ciagnac bo przezywa fascynacje moim nowym laptopem :)

Ostatnio siedzimy na placu zabaw i tam obok jest kawiarenka gdzie mozna w srodku zjesc slodkosci i posiedziec tez na dworze z kawa czy lodami...No i mloda zawsze chce isc tam na loda...Ja sie juz rozsiadlam w piaskownicy z gazeta a mloda "mama loda"...Wiec mowie jak chcesz to idz sama...A ona "okay". :-DNo to dalam jej kase i pytam "co powiesz"? a mloda"Emi ein Eis haben":-D Troche to nie hramatycznie ale mysle sobie-zrozumieja:-D Chociaz bylam pewna ze ploda zpanikuje i nie pojdzie...A ta smialo w dodatku bez butow na samych skarpetach,leci ile sil w nogach...No i po kilku minutach wraca zadowolona z lodem i reszta w rekach :-) Bylam z niej bardzooo dumna :-)

Pati ale zuch Ci rośnie. U mnie Ola wzięła by loda i zwiała nie płacąc. Ostatnio tak zrobiła ze spinką do włosów. A no właśnie nie pochwaliłam się, Ola nosi spineczkę, wreszcie:-)

Noemi, no to zaczniesz na zakupy biegać ;-) Po co pokazywałaś, że potrafisz?!:-D
Miki kiedyś powiedział, że odniesie coś sąsiadom, to my - to idź i ... poszedł:szok:Radek za nim cichaczem (bo pięto wyżej) ale razem z nim sfinalizował sprawę :-)

Woooow, Noemi, brawo! (no ale co się dziwić - po Mamusi ;-);-);-))

Ps. Mateusz ostatnio nam zdziczał kompletnie. Zbiegło się to jakoś z moim powrotem do pracy i nie wiem, czy nie tu jest przyczyna.... Ale łapie mnie (albo Małżowina) za nogę, chowa się i nie ma zmiłuj, żeby gdzieś podszedł, z kimś porozmawiał, a nawet przywitał...... Wcale mi się to nie podoba :baffled:

reklama
Wojciaszek mnie zaskoczył ostatnio swoimi dziełami ;-):-D
Aż się musze pochwalić.;-)

Słoneczko

i słoneczko zamalowane w środku

Klasyczny głowonóg - mama :-D

Klasyczny głowonóg - tata:-D (to mi przypomina hatifnata z muminków)

I na końcu lokomotywa

Do góry