reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

ja sie przyznaje uczciwie ze przy dwójce bez "pomocy elektronicznych" byłoby ciężko. KOmuter - owszem gra ale pół godziny dziennie. Ale bajki to niestety są i to w sumie ze 3 razy dziennie w blokach po pół godziny do godziny. Wiec duzo tego na dzien wychodzi niestety...

reklama
Wojtek był w teatrze z tata na Muminkach no i tam bardzo mu się podobało ale jesli chodzi o bajke na DVD to tez raczej się boi, albo później budzi sie w nocy bo śnią mu sie potwory :tak: ostatnio ma bardzo bujna wyobraźnie.
U nas ostatnim hitem bajkowym jest Rumcajs

u Oli ze spaniem jest różnie.Ogólnie to dla swojego dobra nie kładę jej spać w ciągu dnia. Wówczas kładzie się spać o 20. Jak śpi w ciągu dnia to niestety skacze nam po głowie do 24. Oczywiście bywają takie dni, że kładę ją po 12 bo widzę, że jest bardzo zmęczona i potrzebuje się zregenerować. Tak jest raz na tydzień. W takich sytuacjach śpi około 3, 4 godzin. Myślę, że bliżej września wprowadzę jej drzemkę dzienną, żeby nie miała problemu w przedszkolu.

A co do bajek. Niestety i u nas bywają dni, że Ola siedzi i gapi się w telewizor kilka godzin dziennie. No cóż nie jestem idealna.

Fredka to tak jak ja, szczególnie teraz :baffled:
co do muminków to Iza też się tej bajki boi oglądać

a co do spania to młoda w dzień już nie śpi chyba że jedziemy gdzieś autem, to ją czasem sen zmorzy :sorry:

a ja tu gadam że moje dziecko nie śpi w dzień a tu ..
przyszli do nas goście zaprosić nas na wesele , Daniel chwilę pogadał potem poszedł do swojego pokoju 5 min mija, jakaś cisza, idę a junior śpi :-) a to była 18, położył się do łożeczka, przykrył kocem i komarek :-)
ubaw po pachy :-)

Moja mloda to juz od 1,5 roku nie spi w dzien...Owszem zdazylo sie od czasu do czasu tak raz do dwoch razow w miesiacu....

Ptycha ogolnie zadnych bajek sie jeszcze nie bala...Ale ciekawe jakby to bylo z muminkami:-D tego jeszcze nie ogladala...:-)

Miki nie oglądał. Ale ja jako dziecko nie przepadałam za muminkami (ale chyba się ich nie bałam:rolleyes2:, w każdym razie nie pamiętam) i dlatego pewnie Miki jeszcze nie widział ;-) Koralgola też nie za bardzo lubiłam ;-)

Mati spi w ciagu dnia, nieraz mu sie przysnie na 3 godziny - jak jest z niania,
z nami jak jest w weekend nie spi, chociaz tez sie nieraz zdarza, padnie albo w samochodzie zasnie
Bajki oglada rano, w ciagu dnia coraz mniej
wieczorem tez, najchetniej by ogladal roboty...
Kupilismy m,u Auta i Nemo - bardzo mu sie podobaja
Kung Fu Panad tez - ale schowalismy bo jest an to za maly, pozniej biegal i nas bil. niestety
Komputer tylko do rysowania i to bardzo rzadko
jescze w zadna gre nie gral
Jakie macie gry dla dezieci?
Muminkow tez nie ogladalismy, bo ja tez nie lubilam jak bylam dzieckiem

reklama
A jakie u Was zabawki na topie?
u ans rowerek, samochod, puzzle, ciastolona i badmington - Mati mowi ze gra w tenisa:-)
i ksiazeczki: jak tata pokazlam mi wszechswiat, o misu ktory wyleczyl tygryska
czerwony kaputerk i kamyczek w pzredszkolu

Do góry