reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

a w końcu nie opisałam jak u nas zabawki jakie sie sprawdzily choc sama o to pytalam - to tak krótko - numer jeden - wyspa teletubisiów - codziennie na topie, numer dwa - radyjko fishera - myslalam że taki prezencik dla młodszych ale Karol strasznie je lubi - te zawodzące owieczki itd ;) numer trzy - zwierzęta z Zoo lego duplo - ustawia, chodzi nimi, reszta klocków - na razie sporadyczne zainteresowanie, ale mysle ze przyjdzie na to czas; reszta prezentów- troche się bawi ale zazwyczaj zachecony - np jest tak z parkingeim (tylko winda tak jezdził że juz chyba sie z lekka popsula) , z laptopem - na chwile go zainteresuje ale i tak preferuje nasze kompy, no jeszcze nowy sorter jest ok i samochód do rozkrecania - ale samochód jest dość trudny do samodzielnego rozkręcenia dla Karolka - o taki AUTO KOPARKA DLA MECHANIKA Z NARZĘDZIAMI (270885337) - Aukcje internetowe Allegro wiec zabawa razem z tatą (ale polecam zabawke)
a jeszcze ze starszych zabawek na topie ostatnio bębenek i cymbałki (my musimy tego słuchać ;)) i taczka - tez codzienna przejażdżka musi być zaliczona :)

reklama
Super Karolek. Matek też ma koparkę do samodzielnego rozkręcania i skręcania więc sam rokręci wszystko ale gorzej już ze skręceniem:-D

Baska a ja wlasnie chcialam napisac, ze u nas z nowych zabawek sprawdzilo sie Lego. Julek dostal duzy zestaw od dziadkow na gwiazdke a i maz jako fanat przygotowal mu juz mala kolekcje za wczasu wiec ma tego troche. Powiem szczeze, ze ja najpierw bardzo sceptycznie podeszlam d tego prezentu bo myslalam,ze jest nieco na wyrost i bedzie lezal w kacie. No i pewnie by tak bylo gdyby nie maz, bo ten codziennie rano przed praca buduje z Julkiem cos nowego - dom, farme, stacje wieze itp. a potem Julek w ciagu dnia nad tym pracuje tzn. doklada elementy, buduje wlasne wieze, wklada zwierzeta do klatek, obory czy domku, auta na podesty itp. Czasem tez po prostu rozbieze pod koniec dnia to co rano zbudowali :-( I ta zabawa potrafi go zajac na bardzo dlugo. A wieczorem po racy maz oglada te Julkowe wyczyny i znow spedzaja jakies pol godzinki na budowaniu:-) Tak wiec Lego jest naprawde super.
No i cymbalki tez dostalismy i wygrywamy - troche kakofonicznie to brzmi ale frajde Julek ma:-)
A teraz jak jest chory to na topie ksiazki i kredki czyli zabawy nie wymagajace wiekszego wysilku.

Karolku, jestem pod wrażeniem umiejętności!! Szczególnie wrażenie a mnie zrobiło to rysowanie kółek i kolorowanie.

Cicha, a ja właśnie się zastanawiałam nad kupnem Wojtkowi klocków lego :-)

Baśka jestem pod wrażeniem umiejętności Karolka:szok: u nas nie ma mowy o rysowaniu kółek, czy kolorowaniu, albo jak u Cichej układaniu klocków, Iza bardzo szybko się wszystkim nudzi, nie ma za grosz cierpliwości od razu foch i płacz, rysuje bazgrołki i nie chce nawet dać sobie pokazać że można coś innego narysować, nie wiem może ja mam złe podejście??:dry: spróbuję jeszcze zabawy z tymi kartami z obrazkami, może jej się to spodoba :confused: ciastoliny na razie kupować się boję bo mam wrażenie że by ją po prostu zjadła:blink:
a ta wyspa tubisiowa to jest do kąpieli???? bo też się zastanawiałam nad taką zabawką albo nad tubisiowym domkiem, ale mąż stwierdził że to zabawka bez sensu i nie kupiłam:baffled:

Dziękujemy :) wrzucę jeszcze filmiki jak Lolo maluje - i oczywiście nie myślcie że to jakoś fachowo bo on tez gryzmoli- ale lubi i widać tendencję że stara sie zagryzmolić np kontur teletubisia na żółto :)
ja jestem pod wrażeniem zaangażowania Julka w klocki - muszę też namówić męża żeby Karolka spróbował wciągnąć no bo sam to on jeszcze nie bardzo potrafi sobie chyba wyobrazić co można z nimi robić, tylko zwierzątka bardzo lubi i 2 elementy z drzwiami i oknem - te zwierzęta ciągle wchodzą przez okno i drzwi, najlepszy jest krokodyl bo mu się paszcza otwiera i Karol potrafi mu nawet swoją słomkę od bidona w paszcze wciskać żeby krokodyl się napił :):):) Także Mamoot - ja co prawda nie mam doświadczenia z innymi zestawami ale myślę że Zoo by się Wojciachowi spodobało :)

Irmaa to niech sobie gryzmoli :) Karol to by chciał żeby mu ciągle teletubisie rysować - mam już opanowane do perfekcji ;) - może tez spróbuj? Wyspa niby do kapieli ale Karol bawi sie nią wszędzie i nie jest taka bez sensu bo jak sie wrzuca górą tubisia to nie wiadomo gdzie wypadnie - Karol potrafi tak długo -ostatnio eksperymentuje z innymi rzeczami - czy się mieszczą i wypadają, poza tym jest zjeżdżalnia, kapelusz, koło ratunkowe, ruszające sie kwiatki - coś tam się dzieje i mozna fajnie pomanipulować
A co do obrazków - u nas zainteresowanie zaczęło sie od ksiażeczek - też jak zobaczył coś co zna i mamy w domu to chciał koniecznie pokazać gdzie to jest - ze on wie że to to samo (pierwszy był telewizor i zegar - i to juz bardzo bardzo dawno temu :))

Karolku - barawoo!Narysowac kółko to juz jest- wooow!niedalad popis:tak::tak:

Kaludia tez lubi malowac, kolorowac, ale słabo jej wychodza kółka..baaardzo słabo:-D
Na topie są oczywiscie naklejki - uzupełnianki w kolorowance. Dorwałam ostatnio taka, ze jest naklejka i trzeba ja wkleic na swoje miejsce..Np. kwiatuszka, rękę, balon itd. Czesc jest kolorowa, a czesc trzeba w olorowance pokolorowac- to Duske wciaga bez reszty. Uwielbia oczywiscie (szczegolnie ostatnio) "czytac" tak bysmy ją słuchali. "jedzie 'paluszkiem po ksiazce,po literkach i udaje ze czyta- "aueyiee" i tak w kółko:-Dzerkajac czy patrzymy na nią.

Zoo fischer prise (people little)- bomba- jak pisałam - ustwaie w zagrodzie, na swoje miejsca - one wydaj a wówczas dzwieki..kąpie sie z nimi, chodzi spac..(np. z którym zwierzatkiem dzis Klaudia idzie spac..i wybiera sobei jednego, dwa).

co do klocków - to narazie Klaudii sie znudziły - wraca do nich czasami..ale jakies 3-4 miesiace temu to był hit! uwielbiała budowac zamki i pistolety:-D:-D:-D:-Dchodziła i w nas strzelała "pif paf" i by mała miala frajde musielismy robic"bach"(upadac:/

reklama
dZIEWCZYNY JA TO TYLKO BYM CHCIAŁĄ TROSZKE ZDEMENTOWAĆ ;) ŻEBY NIE WYSZŁO ŻE kAROL TAKI GENIUSZ - ON RYSUJE KOŁA - CZYLI ROBI OKRĘŻNE RUCHY RĘKĄ POD KONTROLĄ WZROKU - A NA ILE KOŁA WYCHODZĄ KOLISTE - NO TO JUZ DOŚĆ DYSKUSYJNE - WIDAĆ NA ZDJĘCIACH :);)

Do góry