reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Mateusz............jestes kozak pierwsza klasa-------hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!

Klaudia jest bardzo gadatliwym dzieckiem i uwielbia jak jej sie cos pokazuje i mówi a pokaz to,,,,,,,..i pokazuje i czeka na brawa..Czasem sie smiejemy, ze gwaizda uwielbia sie popisywac po prosty..Uwielbia byc w centrum zainteresowania:cool2:
..i jak juz pisałam jest mega pieszczochem!!! Dzis jakiegos chłopaka zaczepaiła u lekarza..buziaczki, papa, ..co jest normalne..i puszcza oczka- kokietka!! słowo..nie przejdzie obojetnie koło zadnego człowieka:baffled:..papa..buzi buzi i ślipiami łypie.. A od lekarki nie chciała sie odkleic..i cacy cacy jej robiła:sorry2:

w poczealni dzieciom ksiazki dawała..kazy miał swoja czytankę.."ustawiała" jak któres miało dwie, albo nie chiało zadej...- :cool2:nie ma ze boli:-p

reklama
Rusałko jak czytam opis o Klaudusi to tak jakbyś pisała o Otylce:-D

Izunia, ale babcia Cię wyszkoliła:tak:
Irmaa nie tylko krzyż, ale właśnie wszystkie obrazki święte:szok:

Ja to zaraz widzialam w oczkach Duski zo to mala diabliczka i lubi jak za ejj noskiem wszystko idzie..i dobrze:-)

A moja Ptycha mnie dzis co chwila dzis zaskakiwala...

Np.na obiad robilam salatke i poszlam do mojej "spizarni" po zielony groszek w puszcze a Noemi zaraz juz mi otwieracz wreczala do otwierania puszek...

Ostatanio zamiast slodkiego daje jej platki kukurydziane z miodem-nasypie troche w miseczke i mala zajada...No i tez dzis tak zrobilam ,ja akurat pomywalam naczynia wiec mowie "idz kochanie do duzego pokoju ,ladnie sie usiadz i jedz" i moje dziecko jak nigdy wczesniej poslusznie podreptala,polozyla najpierw miseczke,potem wdrapala sie na kanape,wygodnie usiadla i zajadala:-)

a przed chwila sama dopomiala sie o jedzenie,czyli otwiera lodowe ,ja ja podsadzam a ona sama wybiera na co ma ochote-trafilo na jogurta,chcialam dac jej lyzeczke ale ona uparcie skakala pod szafka bym wyciagnela jej dlugie chrupki ...Bo ona to lubi te chrupki w jogurcie maczac...

Takze juz doprsi sie wszystkiego...
A dzis z rana sama sobie sciagnela dol pizamy:-D

Noemi dzis caly dzien sciera kurze...Nawet suszarke od prania wyczyscila drucik po druciku:-) I ma jakas manie sciagania spodni...Co roz a to w gore a to w dol...

ach no i jeszcze pranie dzis ze mna robila:-)
czyli ja laduje pralke,ona otwiera szufladke,ja wsypuje proszek,ona zamyka szufladke,ja wciskam jeden guzik ona drugi i zaczyna sie prac...a teraz idziemy wieszac...oczywiscie daje Noemi kosz ,ona owiera pralke ,wyciagnie ile jej sie chce a potem czeka az zaczne wieszac zeby poskakac pod suszarka:-)

reklama
Ja się cieszę, że Wojtek nie odkrył przycisku do włączania prania. Bo potem mi wrzuci jakiś sweterek i włączy na 90 stopni...:baffled:

Do góry