reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

os kochane te nasze mądrale..!!!

moja tez taka zosia samosia..i we wszystkim lubi byc..tzn mi pomagac:baffled:..pranie zawsze wieszamy razem..robimy pranie..segregujemy ciuszki..i wkładamy do pralki..sama myje ząbki, czesze sie, kremuje buzie, balsamuje ciałko po kąpieli:sorry2:( z moją pomocą) jak coś kaze jej odłozyc na miejsce to odstawi, sciagnie pranie z suszarki..powiem odluż odwieci nawet nieraz dobrze:confused:.jak siedze bez kapci zawsze zakłada mi na nogi..(nawet jak leze i np. czytam ksiazkę:sorry2:umie właczac magnetofon, wieze:sorry2:..przewija kasety, wyciaga płyty:angry:..a jak cos wlaczy od razu trzesie dupskiem we wszystkie strony(tanczy:) i spiewa!

no i jest mega czysciochem- az dobija(to po tatusiu!!! raczka lekko przybrudzona i biegnie i wielkie oczka robi..takie yyyy..yyyy..i myju myju...:no:..przez to moja mała nie chce jesc sama:sorry2:..podam jej..to albo potraktuje to jako zabawe i bawi sie jedzeniem..łyzeczką..itd....a jak mówie by jesc, pokazuje..to wezmie w raczke i juz yyyy yyy myju myju:rofl2:

reklama
no i jest mega czysciochem- az dobija(to po tatusiu!!! raczka lekko przybrudzona i biegnie i wielkie oczka robi..takie yyyy..yyyy..i myju myju...:no:..przez to moja mała nie chce jesc sama:sorry2:..podam jej..to albo potraktuje to jako zabawe i bawi sie jedzeniem..łyzeczką..itd....a jak mówie by jesc, pokazuje..to wezmie w raczke i juz yyyy yyy myju myju:rofl2:

Rusałko, jakbym czytała o synku mojej kuzynki. Tak samo ma, buzia, rączki muszą być czyste i w sumie przez to "kuleje" troszkę samodzielne jedzenie.

Matek też jak tylko coś ubrudzi- siebie czy stół to odrazu po scierkę goni ale nie przeszkadza mu to w samodzielnym jedzeniu:baffled:Może wtedy myśli sobie ze to momenty kiedy może się usmarować?:confused::-D

Wojtek taki czyścioch nie jest, brud mu specjalnie nie przeszkadza.
Ale w okół szyi też wszystko zakłada. A już najlepiej ubrania przygotowane do prania. Siedzi sobie w łazience na nocniku i wyciąga z szuflad a to koszulkę, a to jakąś skarpetkę, a to majtki mamy i ... na głowę albo na szyję...

A ostatnio zrobił odkrycie, bo w kąpieli w pewnym momencie wziął butelkę z szamponem, pokazał paluszkiem na nią, a potem zaczął pocierać rączką włosy. Skojarzył do czego szampon służy.:-)

A wczoraj, jak powiedziałam, że muszę coś do śmieci wyrzucić to popędził i mi szafkę z koszem na śmieci otworzył.:-)

U nas też Zosia samosia po pierwsze ze uwielbia tą ksiązeczkę i powtarza siama siama siama jak mu czytam a po drugie to wszystko chce robić sam :
jedzenie samodzielne idzie mu całakiem nieżle, na zupe mamy taki sposób opatentowany ze rzadkie pijemy przez słomke a reszte mała łyzeczką lub widelczykiem do ciasta, wszystko co nie jest zbytnio płynne jada już samodzielnie.
Uwielbia odnosić rzeczy na swoje miejsce, chetnie wyrzuca np pieluchy do kosza albo wynosi śmieci wyglada to strasznie komicznie jak idzie z takim workiem - niestety nie mam aparatu bo się zepsuł wiec nie wrzuce fotek
Ulubione słowa to siam i nie zwariować mozna
No i koniecznie musi pomagać mi przy gotowaniu, robieniu kawy z expresu czy najchetniej przy miksowaniu czegoś:-)
Ale czyściochem to nie jest lubi chodzic upaprany .......

reklama
Mamoociku jak jest brudny to poprostu szczęśliwy zakupiąłm farby do malowania palcami to dopiero bedzie się działo

oooo i strasznie lubi ubierać moje buty i grzebać w torebce:-D jak tylko mu sie uda jej dopaść:szok:

Do góry