reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

brawo barwo:tak:

i moja Klaudka - ja prwei wszystko- ale wciaz dokarmiam ja cycusiem:dry:

takze jest na etapie papugowania- i jak cos zrobi śmiesznego-za nami powtorzy--przyglada sie naszej reakcji - mys ie śmiejemy - to ona tez marszczy nosek i robi taka śmieszna minke- wydajac z siebie cos w rodzaju -"eee"-jakby sie prrzedzeżniała

takze przesyła buziaczki -cmoki:)

chodzi za dwie rączki- sama łaie stoi, ale boi sie zrobic kroczka:dry: samodzielnie

pokazuje gdzie lala - ma dwie ulubione

i na nich potrafi pokazac oczko, nosek, uszko

pokazuje jaka jest duza - podnoszac raczki w gore

a jak jest glodna - marudzi i pokazuje raczką ustka i mówi"am am"

śpiewa - kilka dzwieków wydobywa z siebie - przy tym krecac pupką i roczkami jak cyganka:-D :-D :-D (tu zazwyczaj kazdy wymieka śmieje sie - a ona te swoja minke robi - zmarszczonego noska i te jej eeee":laugh2:

jak słyszy muzyke zawsze tanczy i nuci cos obie i macha główa w rytm

potrafi podac swoje buciki- a jak powiem załuż - to woła mama:-D (bo mama zawsze woła kiedy cos chce-badz czegos nie potrafi zrobic:-p

ale sie rozpisałam..............

reklama
Super się te nasze dzieciaczki rozwijają

To teraz ja coś o swojej córczce powiem bo jeszcze jej nie chwaliłam

• Drepta już po pare kroczków najwięcej było 12 - mama zaciekle liczy coby jakiegoś rekordu nie pominąć :-D
  • Mówi mama tata baba dzizia -uta na swojego brata Łukasza,da, papa
  • robi papa kosi łapki, tu sroczka kaszkę ważyła
  • bawi się ładnie klockami próbuje składac takie duplo primo ale najczęściej rzuca , jeżdzi autkami i próbuje wum wum mówić
  • czyta książeczki pokazując palcem i robi kaczuszkę- twa ta , kurkę -to to ale czyta maksymalnie cztery stony potem się denerwuje :szok:
  • przy jedzeniu cały czas kłapie buźką am am am am am am
  • Też naśladuje gadanie przez telefon swoim telefonem i tańczy i to nie tylko przy muzyce :szok: ale i przy wiertarce :-D oczywiście takiej przytłumionej , od sąsiadów bo tak to by się bała
  • kiwa główką przy oglądaniu telewizji mini mini uwielbia i coś sobie przy tym bleble
  • I wogóle łobuzuje ciągnie mnie za włosy i drapie :baffled:
No i toby było na tyle jak mi się coś przypomni to napisze a i wczoraj dostałam pierwszy raz takiego fajnego obślinionego smoczka do buzi - moja córcia się ze mną podzieliła - super bo już myślałam że mi mały chytrusek rośnie

a mi sie cos przypomialo:-D
Mloda jak bylismy na wczasach gdzies musiala podpatrzec sikajacego psa bo zawsze z rana w restauracji na sniadaniu lazila po podlodze i podnosila noge jak piesek do sikania:-D:-D:szok::laugh2::laugh2:
Wogole wszyscy ja tam znali bo jadla na sniadanie wiecej niz ja a potem lazila od stolika do stolika i zaczepiala:-D Oczywiscie trzeba bylo popsuc wszystkie dekoracje,wejsc pod szwedzki stol,pociagnac pana za spodnie itd. itd:-)

A bac to moje dziecie boi sie wiertarek,glosnych krzykow (np. dzieci),bala sie tez takiego starego konia na biegunach jak bylismy teraz w polsce...:tak:

A co mi sie strasznie nie podoba ze malpka jedna jak jej cos nie pasuje krzyczy strasznie takim histerycznym krzykiem jakby conajmniej ktos jej czyms paluchy przytrzasnal...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To ja powiem o takim niemiłym aspekcie "dojrzewania" mojego dziecka - to się rozwijało od jakiegoś czasu ale osiąga niestety coraz większe nasilenie...chodzi o protest jak nie może robic tego, co chce, a zwłaszcza jak chce na dwór a trzeba wracać, dziś jak go wnosiłam po schodach to tak się wyrywał że nie mogłam go utrzymać a potem jak go postawiłam jak drzwi otwierałam to się położył na wycieraczce i dostał histerii która trwała także po wniesieniu do domu - siedział pod drzwiami i się darł :( sąsiedzi to sobie pomyślą :) ale zapędził się strasznie w tej histerii- długo się uspokoić nie mógł...

Basia, dzis słyszałam, że będzie nowa edycja Super Niani;-) :laugh2: :laugh2: :laugh2:
A tak na serio, na pewno mu przejdzie:tak: Już Wy o to zadbacie:-)

Karolek, chlopaku, Ty nie rob Mamusi scen! Policje Jej sasiedzi wezwa za znecanie sie nad dzieckiem...... ;-) :laugh2: :laugh2: :laugh2:

A Matisiek dzisiaj pierwszy raz potupal trzymany tylko za jedna raczke tralalala :-D :-D :-D :-D :-D

Matiś gromne gratulacje! Jeszcze troszke i spódniczka mamy będzie bebe:tak:

No wielkie gratulacje !!!!
Ja już chyba rezygnuję z opisów nowych umiejętności, bo ostatnio poszło tak szybko, że znów musiałabym z pół strony zapełnić :-D:-D:-D Jedno tylko podkreślę - odkąd Marcinek zaczął raczkować, zrobiło się z niego inne dziecko. Jest grzeczny, nie marudzi, bo nareszcie zyskał więcej samodzielności, a przede wszystkim stał się bardziej odważny, pozwala sobie na dużo więcej ruchu w przeróżnych pozycjach:-) Wreszcie i ja trochę odpoczywam, a przede wszystkim ulżyło mojemu kręgosłupowi:laugh2:

reklama
Do góry