reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Brawo dla Kubiszonka:))))

a u nas z odkurzaczem odwrotnie, jak tylko wlaczam odkurzacz to Mati zasuwa na puie zeby tez odkurzac, lapie za rure i ma radoche a jak ja jeszce powiem do tego 'szuru-buru' to jest zachwycony
a dzsiiaj prawie wlazl na odkurzacz i wymacal go ze wszystkich stron...

reklama
I u nas sie zaczęło samodzielne kroczki, drepcze coraz szybciej i nawet upada fachowo (śmieje się że zawodowe pady robi) najfajniejszy jest uśmiech jak idzie, niesamowicie cieszy Wojtka to dreptanie. I cieszę się ze nauczył sie tego jak sobie razem urzedujemy bo mam do konca tygodnia urlop:-)

Kubiszonku oczywiscie gratulejszyn:-D

Gratulacje dla Kubusia i Wojtusia:tak::-)

Już sie nie mogę doczekać kiedy Izunia zacznie sama dreptać:-D

Gratulacje dla Wojtusia, Kubiszona i Otylki!!!
No prosze ida maluchy jak burza do przodu:-) Julek chwilowo trzesie tylkiem i musie sie czegos trzymac - chocby palucha ale jednak:-) No i ja sie na to zapatruje tak jak Mamoot - czyli ciesze sie, ze jeszcze da sie go zlapac i ze znam jego pole zasiegu:-) A jak ruszy to bedziemy sie od nowa uczyc i zabezpieczac katy;-):-)

A co do obaw to u nas z odkurzaczem tak jak u Matiego - czyli bardzo fajna zabawka a najlepszy jes ubaw jak mama pupe odkurzy czyli szczotka poszturcha. Natomiast o ile wczesniej nie bal sie pralki to po 3 miesiacach jej nie widzenia wczoraj krzywila mu sie buzia w podkowke i chowal sie za ramie jak mu pokazalam skad halas:confused: :baffled: Zobaczymy jak bedzie dalej. Jakis konkretnych strachow jednak nie zauwazylam i na udzi reaguje tez bardzo pozytywnie.

No a jesli o siusiaka' chodzi to oczywiscie, ze eksperymentuje z rozciagliwoscia;-) Juz od jakichs dwoch tygodni reka przy przewijaniu obowiazkowo miedzy nogami a w wieczornej kapielo to jedna reka sie bawi a druga trzyma coby mu nie uciekl. Ja na to nie zwracam uwagi tzn. zartuje i zapewniam go ,ze jego 'zizi' jest ciagle na miejscu:-), bo wiadomo, ze i ta fascynacja minie tak jak minely inne. Moze jednak zaczne tak jak pisalyscie probowac odwracac jego uwage.

Cicha :):):) ja już tez daje sobie spokój z odwracaniem uwagi bo przez całą kąpiel siusiak obowiązkowo pilnowany przez Karolka :)

Wojtusiu - gratulacje!!! u nas nadal tylko pojedyncze kroczki pomiedzy osobami, poza tym śmiga za jedną rączkę i boi się puszczać, musi się chłopak przełamać :)

A z innej beczki - czy dziewczynki fascynują się samochodami? Karol ma aktualnie fisia na tym punkcie, na dworze ciągnie nas do każdego auta żeby pomacać, za każdym się ogląda, po domu tylko auta...w sumie już to pisałam, ale teraz jestem ciekawa jak to u dziewczynek ???? (wiem że Izunia lubi pojeździć po domu ;) ale czy prawdziwe tez ją tak kręcą???)

Cicha, dobre!:laugh2: :laugh2: :laugh2:

Brawo Wojtuś!!! Coś czuję, że lada chwila Karol ruszy do przodu:tak: My jeszcze spokojnie;-) stoimy.

Gratulacje Dla Kubiszonka i Wojtusia :-) coraz wiekszy klub samodzielnych dreptaczy:tak:

Sumka Kubiszonek ma sliczne włoski;-)

Wieeeelkie gratulacje dla KUBISZONKA i WOJTUSIA!

U nas z odkurzaczem nie ma najmniejszego problemu - wręcz uwielbia, jak Julek, żeby go "odkurzać" po pupie:-D A do tego typu urządzeń przyzwyczajam go w ten sposób, że zanim włączę, pokazuję mu, pozwolę dotknąć, opowiem, że zaraz będzie brum brum:-D i zazwyczaj od początku Marcinek nie ma problemu z warczącymy urządzeniami.

u nas z odkurzaczem czy pralką nigdy nie było problemu Iza sie nie bała takiego burczenia, boi sie za to np wiertarki:dry::rolleyes:

reklama
Gratulacje dla Wojtusia !!!!!!!
Ale sie teraz będzie fajowo mamie uciekało :-)

Do góry