reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

No się Wojciaszek rozbrykał:-) Super!:-)
Ania, Marcinek też nie raczkuje. Najważniejsze, że się zdrowo rozwijają, reszta się pojawi, jak przyjdzie na to czas...

reklama
Ale jestem w szoku jak wasze dzieci są kumate. U nas nie ma dalej ani papa ani kosi kosi. Ale za to Marysia już ślicznie chodzi. Poniżej zamieszczam filmik. Jest w tym kapitalna. Ale niestety nie umie pokazywac paluszkiem ani nie rozumie dużo rzeczy tak jak wasze dzieci. NO ale pociezam się ze moze ma jeszcze czas. Praktycznie w ogóle już nie raczkuje tylko popierdziela na dwóch nogach. Na polu też już sama chodziła i chciała wszystkie paprochy zbierać - czytaj: pety.
Z intelektualnych rzeczy to umie: jak widzi jedzenie krzyczy am, jak chce na rece to podnosi rączki do góry i kwęka a jak coś chce wymusić do wrzeszczy okrutnie póki jej nie ustąpię.... chyba będe z nią miała cieżko... oj cieżko...... Bardzo jest śmieszka i śmieszy ja wszystko dosłownie.
Uwaga - prosze nie zwracać uwagi na mój kretyński głos....

Picasa Web Albums - Kasia - Marysia

Głuszku - Marysia jest niesamowita!!!!!! Ty się nie przejmuj papa czy kosi kosi - zobacz, jak ona się rozwija! Jak już opanuje to, co JĄ interesuje, zacznie się uczyć tego, czego mama chce :-D
A tak mi się przypomniało... Sumka, wspominałaś kiedyś, że ćwiczysz z Kubusiem. Mogłabyś napisać, jakie ćwiczenia wykonujecie? Może jak bym zaczęła ćwiczyć z Marcinkiem, to w końcu zacząłby się samodzielnie poruszać...

no,no Głuszku jestem pod wrażeniem tego co już potrafi Marysia. Brawo!!

Izka już raczkuje, włazi w każdy kąt i jak tylko ma się za co złapać to wstaje, siedzi już ładnie bez podpierania się, robi papa, pokazuje palcem np. gdzie jest lampa,umie bić brawo,wyciąga rączki by ją wziąć , uwielbia gdy np. mama ją trzyma na rękach a tato nas goni wtula się wtedy we mnie i co chwilę zagląda mi przez ramię na tatę, w ogóle to już zaczepia nas by się z nią bawić.:-)

Głuszek!!! Normalnie się wzruszyłam Marysią :)

Karola ostatnio najbardziej bawi roznoszenie różnych rzeczy po całym domu - elementy maty sa powtykane gdzie się tylko da (to pod fotel, to w łazience itd...) poza tym komunikuje się - nawija w swoim języku-pokrzykuje i pokazuje palcem (nawet nie ręką ale własnie jego wiecznie wystawionym palcem) co chce. Moja mama dziś sie skarżyła że przed spaniem kazał jej włącząć telewizor - pokazywał na niego i krzyczał eee. Ciągle chodzi do łazienki i staje przy bidecie i się domaga żeby mu wodę puszczać albo przy wannie i woła "bum bum" - tak się domaga kąpieli :) A dziś zastałąm go przy jego szufladzie jak wywalał ubrania które mamusia skrzetnie mu uprasował i poukładała...a i jeszcze ma nowy bardzo brzydki nawyk - jak mu się coś nie podoba to oprócz krzyku klepie nas mocno ręką albo szarpie za ubranie - normalnie jak w super niani :) mam nadzieję że to przejściowe i jak będziemy konsekwentnie się mu nie dawać to mu przejdzie...mały szantażysta !!!

Głuszek - no jestem pod wrażeniem, a ty tu jakieś fochy stroisz !!! alez sie uśmiałam jak do dziecka powiedziałaś "wampirku, drakula" - normalnie wysiadam.. SUPER
Baśka - to za jakiś czas masz Super Nianię na obiedzie :-)

A my tez coraz więcej pełzamy, papa nie chce robić , śmieje się od ucha do ucha, kuku trzeba robić na okrągło ( rzygam już jak robię kuku)i chyba jest uzalezniony od fipsów

Kuku-wstęt - dobre!!!:laugh2: :laugh2: :laugh2:
Głuszku, Marysia jest nie-sa-mo-wi-ta! Ale to kosmicznie wygląda jak taki mały szkrab zasuwa na nóżkach:tak:

Jejku jak ona super te łapki trzyma jak chodzi:)))) Równowagę łapie:)))))) Nie przejmuj sie bo każde dziecko INACZEJ sie rozwija a mało które w tym wieku biega samo!!!! :)))) GRATULUJE:-)

reklama
Wow!!!!! Gluszek-jestem pod wrazeniem...:szok: :szok: :szok: :tak: :tak: :-)
Narazie cichaczem obejzalam ale jutro koniecznie musze obejzec to z glosem...
A u nas nowe slowo: Nie:-) ale oczywiscie musi trzelac jak z armaty czyli brzmi to :nie,nie,´nie,nie,nie,nie,nie,nie,:-D

Do góry