reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

u mnie to samo, od jakichs dwoch tygodni marudzi, slina leci litrami z buzi, raczki cale pakuje. zeby ida jak nic, ale dziasla nie zmienione.
anila ja mam ta zyrafke i naprawde pomaga, latwo mu ja zlapac i wpakowac do buzi, gryzaczka nie potrafi ugryzc.
moja siostra tez mi polecala ten dentinox.

reklama
u nas tez masakra z zebami przewaznie wieczorem zaczyna mi wyc choc w ciagu dnia nie powiem zeby nie wyła ale lepsze robi ku mojemu zdziwieniu bierze ibie raczki do buzi i krzyczy z całej siły taka agresje pokazuje :szok::szok::szok: byłam w szoku za pierwszym razem skad takie cos umie i dalej nie wiem normalnie wściekłe dziecko mama :baffled::-D
smaruje dentoxin czy jakos tak ale dzis mi nie pozwoliła włozyc palca do buzi a przez ostanie dni sama otwierała i mruczałą jak msowałąm zelem
xs gryziakiem tt zjezdziłąm całę miasto ale rewelacji nie ma woli smoczek
dzis to miałąm płacz z 15 minut nie mogłąm uspokojic czekałąm az tesciowa wpadnie co ja dziecku robie

anila - no niestety kupiłam w razie czego Cagel, ale ma nadzieję, że Camilia pomoże:-D a czy Wasze dzieciaczki prężą się jak struna i wypinają tyłek do góry w tym płaczu? Bo mój tak robi i nie wiem czy to brzuch go boli, czy to właśnie na ząbki.

Jeżeli aż tak ją to boli to warto może zakupić paracetamol w czopkach i dawać w najgorszym okresie dnia. albo przed nocą Jak tam uważasz, że będzie lepiej. Albo zapytać lekarza o receptę na Viburcol N. może to siła sugestii ale Michałowi pomagał...

Witajcie podczytuję WAs namiętnie, ale jakos odpisac mi zawsze brakło czasu :baffled: Moja Hana ma już dwa zęby :-) Ogólnie smarowalismy dentinoxem, jednak niektóre dzieci są jakby uczulode na kodeine zawarta w tych lekach i dostają szału, wtedy dobre są krople Camille czy jakoś tak. U nas przy duzych bólach podawalismy jeszcze ibum i zimne mleko :sorry: ciepłe podrażniało.
Pscólka, wydaje mi się, że Szymusiowi dolega raczej brzuch, wiedz jednak, że przy zębach tez może boleć.

Jessuuu mi się dzisiaj tak Franek darł, że szok i podejrzewam zęby ale nic nie widać, smaruje mu dentinoxem ale nic nie lepiej, a teraz już mu w bezsilności wcisnęłam tego czopka z Viburcolu ale ta aplikacja fajna to nie jest:-( jutro chyba kupie tą camilię i spróbuję, a jak nie to zacznę mu podawać chyba jakiś przeciwbólowy...

Pscółka mi się właśnie Franek pręży strasznie ale najpierw podejrzewałam brzuch więc dawałam mu sab simplex ale nie było poprawy

u nas tez to prezenie ale połączone z wpychaniem obu raczek w buzie i krzykiem dzis zakupiłam camille i paracetamol bo po wczoranszym bałąm sie powtórki ale pomogło bez paracetamolu
a ten viburakol to jakie jest dawkowanie bo ja dostałam listek bez ulotki w patece tyle miałąm zapisane i nie pamietam jak doktorka mi mowiła ile dawac czy cały czy jakos sie dzieli? to jeszcze z zaczasów kolek mamy

My po wizycie kontrolnej
od dwóch dni kupki w ilości 3 dziennie. bez popuszczania czy kleksików. Pieknego koloru merchewkowego ( w sumie wyglądają jak gęsty przecier marchwiowy)
Do niedzieli stopniowo mamy wyeliminować marchwiankę z mleka. Potem 3 dni na samym nutramigenie i jak będzie wszystko ok to od 4 dnia raz dziennie mleko z kaszką manną. ( łyżeczka gotowana 1-2 minuty w wodzie z której będę robić mleko) i jak będzie ok przez 3 dni to do jadłospisu wprowadzamy zupkę Marchew 2/3 i 1/3 ziemniak + odrobina korzenia pietruszki. i Do kontroli za dwa Tygodnie :-) Przez 3 dni prawie 120 g na plus ( ufff) obecnie ważymy 6495g :-)

zozzolka jak będzie bardzo marudzil to bym dała i tak najszybciej po 6-8 godzinach ( jeżeli w ogóle będzie taka potrzeba) bym powtórzyła

Ostatnia edycja:
fel ciesze sie ze w koncu dobre wiesci, my dzis wieczorem na kontrole, kaszel juz mokry, nie wymiotuje jak sie rozkaszle:tak:

reklama
Zozzolka ja mam viburcol jeszcze z poczatku jak młodego brzuszek zaczynał bolec wiec tez nie bardzo pamietam co i jak ale wczoraj podałam 1 czopek na noc bo juz rece opadały, dzisiaj rano to dostał ibum bo ciagle jeczy i wpycha całe rece do buzi, a teraz własnie maz przywióz camilie wiec tez bede podawac...

Do góry