reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Phel - właśnie do niego idę;-)

ps: czy u kogoś była już pielęgniarka (nie położna) środowiskowa. próbowałam znaleźć w necie jaki jest cel tej wizyty, bo gadałyśmy o d***e marynie, nawet dziecka nie chciała widzieć, a Szymek akurat spał.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wczoraj dzwoniłam do tej poradni rehabilitacyjnej i umówiłam się na za tydzień w środę na wizyte. A jak narazie staram się Mikołaja nakłaniać do patrzenia w druga stronę i nie wiem o co chodzi bo jak go trzymam pionowo i na brzuszku to patrzy w obydwie strony, ale jak go dam do pozycji leżącej to od razu w lewo, a w prawo tak delikatnie i tylko na moment. Natomiast z tą próbą trakcji to jeszcze 3 tygodnie temu wszystko było ok. A teraz jak się go ciągnie za ręce to odpycha się nogami, tyłek do góry i wygina się do tyłu. Tak bardzo bym chciała usłyszeć że Miki jest cwaniaczkiem i leniuszek dlatego tak robi :p Mam nadzieje że już przy najbliższej wizycie lekarz doradzi co robić żeby mu się poprawiało.

Pscółka u mnie jej nie było, ale położna jak była na wizycie pierwszej to mówiła, że ta pielęgniarka może przyjść bez zapowiedzi w ciągu 3 miesięcy. Wątpię, żeby się pojawiła.

czekolada mój też tak się odpycha nogami przy tej próbie. Nóżki musisz oprzeć o siebie, ja to robiłam na przewijaku i nóżki miał oparte o mój brzuch, wtedy tą próbę da się zrobić.
Tomek też ma swoją ulubioną stronę, ciągle w prawo. Potrafi w obie strony odwracać główkę w różnych pozycjach, ale w prawą najczęściej. Nie sądzę, żeby trzeba było się tym martwić ;-)

Czekolada- trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Pscółka - u mnie była pielęgniarka po pierwszym szczepieniu, żeby zobaczyć, czy wszystko ok. Przy kolejnym (drugim) mówiła, że też przyjdzie, ale jej nie było do tej pory :) A szczepienie mieliśmy 10 lipca. :)

Hej
rehabilitacja była super. Przynajmniej dziś :-) pani rehabilitantka oglądnęła go sobie, zrobiła kilka ćwiczeń, głównie rozluźniających mięśnie. jak miną upały to pani powiedziała, że możemy mu zafundować masaże :-) Na koniec stwierdziła, że nie jest źle, że na brzuszku robi rzeczy które robią dzieci 6 miesięczne...i gdyby nie ta sztywno trzymana głowa to była by rewelacja :-) a tak trzeba go trochę rozluźnić. na początku wizyty ciągnięty za ręce głowę trzymał sztywno jak by ją miał na kołku. po zabawie na macie i piłce było już lepiej. główkę utrzymywał a potem jak należy dociągnął brodę do klatki piersiowej.

Hej, widze, ze temat rehabilitacji to powiem tak, my rehabilitujemy Oliwke Vojta i Ndt Bobath. Nie wiem skad pomysl, ze Vojta boli, owszem dziecko placze, ale to dlatwgo,ze wymusza sie pozycje, dziecko twgo nie rozumie i dlatego tak jest. a efekty sa widoczne znacznie szybciej niz po ndt, ale ja stoauje obie metody i sa duze postepy :)

reklama
Do góry