reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

hehehe to ja myślałam że moja Maja jest spory kawałek niemowlaka ale widzę że to norma wśród wrześniowych dzieciaczków, ładnie się chowały na tych letnich owockach i teraz też apetyty dopisują:-) (Waga urodzeniowa 3430, po 5 tygodniach 4810)

reklama
Moj tez dzis dal niezle w pampera :-D caly wymazany lacznie z jajeczkami i nozkami az kipialo z pieluchy :-) nie wspomne o swoich rekach jak zaczal machac nogami :-) ale dalismy rade:tak:;-)

u nas niestety Hania ma zapalenia zatok i nie chce jeśc za bradzo... i w tydzien przybrala tylko 50 gram, ale jak bylismy w szpitalu (miala płukanie zatok :-/ ) to powiedzieli ze powinna teraz juz ładnie jesc.. no i niby coś tam zjada.. w czwartek idę ją ważyć więc zobaczymy,.. jak na razie jest 9 tydzień i 4350gram

Wiecie co, może ja głupia jestem, ale moja lekarka twierdzi, ze dziecko moze mieć katar, ale zatoki rozwijają sie ok 3 roku życia, u maluszka sa one tylko maciupeńkie.
Znalazłam coś takiego na necie wypowiada się laryngolog:
Dziecko rodzi się z zaznaczonymi zatokami sitowymi i szczękowymi. Szybki wzrost tych zatok obserwowany jest około 3. r. ż. Zatoka klinowa pojawia się w 3. r. ż. i rozwija do 12. r. ż. Najpóźniej, około 5.-6. r. ż. pojawia się zatoka czołowa, która rozwija się do 18. r. ż.

Nam raz lekarka u 8mies Amelci tez zdiagnozowała zapalenie zatok, ale to był tylko spływajacy katarek po gardle i z tego poszło na oskrzela niestety... wiec jakoś w te zatoki nie werzę, ale nie chcę sie spierać z nikim tylko wytłumaczcie mi jeśli coś, co mówią lekatrze.

szyszunka no co ty... nie zdziwilabym sie jesli to co piszesz to prawda.. dziewczyny ta laryngolog ktora badala Haneczkę to jaka,ś porażka byla.. w ogolle co ja pżeżylam to szok.. ta baba byla nienormalna ale to moze na glownym wątku opiszę...:wściekła/y:

Hejka:tak:
Ja też pierwsze słyszę, że takie małe dziecko ma zatoki!!Mnie lekarze i to też laryngolog powiedzieli, że zatoki pojawiają się u dziecka po 2 roku życia najwcześniej, więc jestem zaskoczona Eli, że Twoja malutka miała płukanie zatok!!!:szok::szok:

ej laski przestancie mnie straszyć błagam... to co oni jej robili! wyraźnie lakarka powiedziała "zlece płukanie"
dałyście mi do myślenia... jak będę zanosić wyniki z moczu do pediatry to zapytam jej co ona o tym myśli.. czemu robiono małej płukanie.. a w ogóle to jestem rostrzęsiona! bo przypomina mi się jak ratowali życie mojego brata jak miał roczek. karetka na sygnale z nim jechała bo przedawkował antybiotyk.. lekarka zapisywała antybiotyk na 2 tygodnie co 2 tygodnie i tak przez prawie pół roku!!! a ze moja mama niczego nieswiadoma to sie an to godziła... i tak samo jak lekarka mojemu kuzynowi jak był mały na wszystko zastrzyki zlecała... ludzie... tak ciężo trafić na dobrego lekarza czy tylko w mojej rodzinie się takie historie dzieją....? czy tak trudno postawić właściwą diagnozę???????

reklama
Do góry