reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

ja też ejstem w szoku, ile takie "noworodzio" potrafi, dla mnie mój maluszek jest nadal taaaki maleńki, a to już kawał chłopa:) Porównując z córeczką ma o niebo "inną postawę", mała w tym czasie lezała jeszcze ułożona tak jak w brzuszku, lekko podkurczona i wogóle, ten całkiem jak duży bobas:)
Od kilku dni już tak naprawdę naprawdę się uśmiecha! zaczyna wydawać "dźwięki, okrzyki". No i pięknie bawi się misiami wiszącymi w łóżeczku na szczebelkach, widać że już tak próbuje je łapać, dotykać, często mu to nie wychodzi, ale stara sie, próbuje:)
To naprawdę super:)

reklama
Elaine76
Liiiviiia
ja podaje mojemu smykowi wlasnie Hippa i naprawde jestem zadowolona :tak::tak:

To dobrze ze jest tez ktos oprocz mnie ;-) bo juz sie zastanawialam czemu nikt o tym mleku nic nie mowi ze moze z nim cos nie tak;-) Najgorzej ze ciezko je dostac w malych sklepach ja dzis zlatalam cale osiedle i apteki i nie ma nigdzie u mnie musialam jechac do jakiegos wiekszego marketu i nakupilam kilka paczek ;-)

Liiiviiia muszę wypróbowac tego Hippa - chociaż powiem wam,że nie narzekam na Bebiko- mały wypija 125 i spi słodziutko.Widzę ,że więcej was dokarmiających maluchy a ja myslałam że jestem wyjątkiem, ale lepiej szczęśliwa wyspana mama i butla niż zgrzędząca mama dziecko i cycuś.

Ważyliśmy się wczoraj i w 7 tygodniu mamy już 5540 i 62,5 cm- myslałam ,że mały za dużo grubnie przy butli ale idzie równo z córką która w drugim miesiącu była tylko na piersi

Szyszunka mój mały też się śmieje już ze "zrozumieniem"- najchętniej w nocy kiedy mnie się chce spać i od jakiegoś tygodnia opowiada i uwielbia karuzelę - ale tylko przez 3 minuty

Ostatnia edycja:
my sie wazylismy w poniedzialek i bylo 4170 malutki mial 6 tyg i 3 dni . kupilam 2 paki pampersow 3-6 kg i tak sie teraz zastanawiam czy zdaze je zuzyc zanim beda za male :eek: bo te 2-5 kg byly za male zanim mial 4 kg. A dzis pobilismy rekord spalismy do 10 :tak: z jednym wstawaniem na mlesio :-)

mój synuś coraz częściej się uśmiecha :-) guga coraz częściej ... i non stop otwiera buźkę i macha języczkiem jakby chciał coś powiedzieć ...
patrzy na zabawki, baloniki ... i guga do grających zabawek na leżaczku :-D:-D

mam bardzo idiotyczne pytanie....ja wiem ze dzieci zabkuja w 6 miesiacu, ale Franek tak sie mega slini i gryzie i pistaki i zaczyna otatnio gryzc moje piersi...mozliwe ze zaczyna co tam sie dziac juz w 2 miesiacu z tymi zabkami?....

Moja Alicja też się zaczeła ślinić i wkłada rączkę do buzi...no i zauważyłam, że lewą rączkę ma o wiele bardziej aktywną od prawej....hm...mój mąż jest mańkutem, więc to chyba po nim ma...:sorry2:

reklama
u nas łapka od paru dni w dziubku non stop, mam nadzieję ze to ciekawość lub nowa umiejętność a nie głód, bo już wczoraj jedna "miła" starsza pani powiedziała " ale grubas". Ile ważą wasze dzieci , bo mój w 8 tygodniu ma 5540 i 62,5 cm - to tak dużo?

Do góry