reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

u nas łapka od paru dni w dziubku non stop, mam nadzieję ze to ciekawość lub nowa umiejętność a nie głód, bo już wczoraj jedna "miła" starsza pani powiedziała " ale grubas". Ile ważą wasze dzieci , bo mój w 8 tygodniu ma 5540 i 62,5 cm - to tak dużo?

Moj w 7 tygodniu 4170 (jak sie urodzil mial 3510) i tak samo ssie raczki ale to tak glosno mlaska :-)

reklama
Moja Milka w 4 tyg waży 4 kg, przy urodzeniu miała 3600, ale najniższą 3280, czyli przybrała w sumie 600 g:-) I już zaczynam czuć to w rękach:-D

Moja przy urodzeniu miala 4010 i 53 cm, teraz ma 4360 i 56 cm a mamy dopiero 3 tyg :-D:-D:-D

I kto tu jest najwiekszy ? :confused::-D:-D:-D

Najmlodsza! Haha

He he Princi tak naprawdę to wcale nie najmłodszza Twoja córcia- ale najbardziej jej się w brzusiu podobało i tam dojrzewała;-)Moja z 24 sierpnia waży 5 kg-ale z wagi początkowej 2930 to i tak spory sukcesik:tak:;-)

Co do wagi to jutro się pochwalę- jutro po raz ostatni przychodzi położna do synka, więc będzie ważonko;-).
A postępy...mały łapie sobie rączki obie i się nimi bawi, grucha sobie i się śmieje. Podoba mu się karuzelka nad łóżeczkiem i pilnie się przygląda- szczególnie kolor niebieski sobie upodobał:-D.
No niestety nadal postępów w spaniu nie robi:dry:... ostatnio przechodzimy koszmar z tym spaniem nocnym- śpi najdłużej po kąpieli- ok 4 godzin , pobudka około 24 - 1 w nocy a później to już pobudka co godzinę albo półtora... dokarmiam go bebikiem już trochę ale to chyba nietrafione w gust maluszka mleko bo jakby był ciągle głodny. Zanka tak ładnie chwaliła z dziewczynami hipp, spróbuję tego. Marzenie- żeby spał jak Wasze dzieciaczki po tyle godzin....:sorry2:....Czuję się wykończona tym wstawaniem a w ciągu dnia wcale nie mogę tego odespać, bo też nie bardzo chce spac.

reklama
hmmm to mój Fifik w piątek skończy 8 tyg. urodził się z wagą 3940g a teraz ma 6,5 kg :-) dodam że ja to dopiero mam co nosic:dry: bo sama waże 46 kg:confused: i kręgosłupa już nie czuje ... jak tak dalej pójdzie to go nie podniosę!:cool:

Do góry