reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

U nas dni piękne, raczej tylko karmienie i spanie, trochę marudzenia i znów spanie, wieczorek czuwanie po kąpieli, w nocy dośc łądnie i różnie, czasem sie akrmi co 2 godziny, czasem chce już po godzinie, a dziś pięknie spał po ponad 3 godzinki, raz prawie 4.

Co do postępów, to uśmiech za uśmiech- pięknie się uśmiecha od kilku dni.

reklama
A mój maluszek coś się obraził na spanko. W ciągu dnia tyle o ile..ale w nocy-pierwsze spanko to ok 3-4 godz, pobudka i później to już aż do rana co godzinkę pobudka albo co półtora...:sorry::eek:...zamiast spać coraz dłużej to on skraca na maxa prawie...

Co do postępów, to uśmiech za uśmiech- pięknie się uśmiecha od kilku dni.

u nas tez:rofl2:dzis o 6 rano Adi wstal nie na jedzonko tylko zeby sobie pogadac z rodzicami sie posmiac, jakies pol godz nie schodzil Adrankowi usmieszek-az sie zé M wzruszylismy:sorry:

aaaa i kolejny postep-gaworzenie u nas sie zaczyna:tak::laugh2:

Moja Gabi dziś zasnęła po 2 w nocy:szok:Ale nie płakala, leżała w lożeczku i sobie gaworzyła. A teraz odsypia i śpi z przerwami na jedzenie- a ja przygotowana na spacer, czekam aż Słoneczko się obudzi:tak:

A ja jestem w szoku nie sadzilam ze takie malenstwo co ma zaledwie miesiac tyle potrafi :happy2: ja do niego mowie a on sie w glos smieje gaworzy jakby rozumial albo patrzy sie na karuzelke i w smiech i to az sie czasem zachlysnie myslalam ze dzieci sie smieja tak dopiero po 2-3 msc. I wczoraj zauwazylam ze chcial zlapac chusteczki co lezaly obok tak wyciagal raczke az w koncu zlapal i zacisnal piesc :-) takie slodkie sa takie osiagniecia :-) A co do spania to jak pojdzie mi spac kolo 20-21 to sie budzi okolo 3 a ostatnio chodzi spac kolo polnocy to sie budzi kolo 6 takze zlote dziecko daje pospac mamusi :tak: w dzien tez jak nie ma zlego humoru to moze lezec i sie godzine w sciane patrzec czy na karuzelke i spiewa sobie ;-) A kapac sie uwielbia myslalam ze bedzie placz a on przy pierwszym razie cisza ... oczy wytrzeszczone jak 5 zł za kazdym razem :D nawet bym powiedziala ze go kapiel uspokaja bo jak placze i go wloze do wanienki to cisza ;)

Ostatnia edycja:
oj taak, moj Alex godzinami moglby z wody nie wychodzic - uwielbia kapiele :-D poza tym usmiecha sie i zaczyna juz gugac troszke. w glos sie smieje tylko przez sen narazie :-D
w nocy spi ladnie - ze wzgledu ze nie karmie piersia niestety:zawstydzona/y::-( takze przesypia spokojnie 6, 7 godzin (odpukac) i oby tak zostalo :-) a w dzien normalnie co 3 godzinki i woli brykac niz spac :-D
niebawem (6 listopada) skonczy 2 miesiace... Jejku jak ten czas pedzi do przodu... dopiero test ciazowy robilam, a tu zaraz rok od tego minie... :-)

Zanka - a jakie mleko dajesz Alexowi, że tak Ci ślicznie śpi? Moja znajoma karmiła Bebikiem i mówiła, że w nocy to góra 3 godz śpi jej malutka:confused:

a u nas od wczoraj sajgon jakiś, Majka prawie nie śpi w dzień tylko wyje przeraźliwie. Sprawdzałam brzuszek, jest miękki czyli to nie kolki. Uspokaja się na chwilkę przy piersi ale już natychmiast po odbiciu koszmar płaczu powraca. Nie pomagają grzechotki, karuzelki. To nie jest zwykły płacz tylko krzyk. Jestem wykończona, czy może to jest ten opisywany przez was skok rozwojowy? jak to u was było napiszcie.

reklama
Zanka - a jakie mleko dajesz Alexowi, że tak Ci ślicznie śpi? Moja znajoma karmiła Bebikiem i mówiła, że w nocy to góra 3 godz śpi jej malutka:confused:

Pisalam na temat mleka na glownym forum poruszylam ten temat tez w celu porady moj maly pil i Nan i Bebilon i Bebiko i wszystkie byly do kitu nie najadal sie zbytnio ulewalo mu sie po 2 godz juz glodny ( piersia tez karmie) wedlug mnie te mleka sa przereklamowane. I w koncu kupilam Hipp Plus - rewelacja. Nigdy o nim nie slyszalam a jest swietne. Maly tamtych wypijal gora 50 a tego ciagnie i 90 jest takie bardziej kremowe i sprawia wrazenie sytego nawet ten proszek taki "mokry" sie wydaje. Kupilam je bo bylo napisane ze "idealne do dokarmiania przy piersi" no i rzeczywiscie :tak: maly mi sie budzi dopiero kolo 5 rano i nie ulewa juz mu sie tak. mozna tez nim karmic i bez piersi. A i cena dobra kartonik 300 g 11 zł zawiera probiotyki i LC PUFA jak mleczko z cysia

Ostatnia edycja:
Do góry