reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

Moja Julka juz powoli zaczyna wydłużac nocny sen. Wczesniej budziła sie własnie ok 1 i potem 4 i tradycyjnie 7, 8 rano. Od kilku dni zasypia moze chwile póxniej bo ok 23 ale śpi pieknie do 4 i potem juz tradycyjna pobódka juz miedzy 7 a 8. Oby tak dalej :))

reklama
a moja urwiska zasypia przeważnie około 23-24 :cool:. Kąpiemy ją o 20-tej ale długo później wisi na cycu, troszkę marudzi. Za to jak już zaśnie to budzi się z reguły około 4-5. Potem około siódmej. Ale to nie sztywne reguły. Chyba jeszcze długo będzie sobie ustalać swój własny rytm. Dziś na przykład spała od 23:30 do 5:30 :eek:. Innej nocy budzi się co 2 godziny. Różnie to bywa :sorry:.

a mój Kubuś właśnie zasnął od rana pierwszy raz- męczarnia. Dobrze że nocki przesypia po 4, 5 a czasem 6 godzin ,bo chyba bym oszalała, a dzisiaj złapał jakiś katarek( ode mnie zresztą) i oczka ma czerwone i cały czas łzawią, aż się boję tej nocy

Ostatnia edycja:
muszę to wpisać do osiągnięć mojego dziecka- otóż mój syn zasnął pierwszy raz sam niestety nie w łóżeczku a w foteliku samochodowym i śpi już dobrą godzinę- zwykle usypiam go godzinę a śpi 3-5 minut. No ale ma katarek i jest osłabiony to pewnie dlatego

A ja dziś padam:-(. Borysek co godz w nocy się budził i przez cały dzień daje do wiwatu. Nic mu się nie podoba..już siły nie mam :-(

no moja tez w nocy spi ładnie 2 x karmienie raz okolo 2 lub 4 zaleznie kiedy zasnie a potem to juz rano 6 lub 8 . za to w dzien daje niezle czadu spi max po 1 h

reklama
oj dają popalić maluchy
nas wymęcza kolka...dosłownie dnie mam z głowy i dlatego mało zaglądam do netu bo nie ma kiedy
ale za to jak mlody wieczorem zaśnie to śpi 7 godzin więc choć mogę się wyspać...potem zarełko i jeszcze z 3 godzinki kimnie

Do góry