reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
Moja niunia załapała słowo daj, i to nie tylko daje cos co trzyma akurat w raczce ale gdy sie jej powie przynies i powie lub pokaze co ma podac to potrafi ladnie przyniesc tez cos co lezy niedaleko niej :)

Mój Igorek chodzi już samodzielnie, tańczy do muzyki, Cieszy się jak baje ogląda, mówi ta-ta, ba-ba i ada (nie wiem czymu ale to jestem ja hehe ) cześć, daj, ide. Zaczepia kobiety jak idzie na spacerek sprząta zabawki swoje. Nie to Tak wszędzie go pełno. WIE gdzie są garnkii bardzo chętnie i często z nich korzysta A tak ogólnie to kochane te dziecko moje hehe

Mój Igorek chodzi już samodzielnie, tańczy do muzyki, Cieszy się jak baje ogląda, mówi ta-ta, ba-ba i ada (nie wiem czymu ale to jestem ja hehe ) cześć, daj, ide. Zaczepia kobiety jak idzie na spacerek sprząta zabawki swoje. Nie to Tak wszędzie go pełno. WIE gdzie są garnkii bardzo chętnie i często z nich korzysta A tak ogólnie to kochane te dziecko moje hehe

witaj w klubie ja też jestem ada nie wiadomo dlaczego(jeszcze do niedawna byłam ana) , zreszta Julia- siostra to tez ada.Kubuś też uwielbia tańczyć i ledwo sie obudzi podaje nam pilot z radia i pokazuje ,zeby włączyć muzykę i tańczy, niestety nie sprzata po sobie...

Henrietta, Ala pije bebilon pepti2. Na receptę - koszt około 10 zł, bez recepty około 23. Biegunka nie oznacza skazy. Jakby miał wysypkę to tak. Spróbuj mu poprostu podać inne mleko, albo preparat z HA. Trzymam kciuki!
A zdjęcia, niestety nie otwierają się.

zdjęcia wgrałam jeszcze raz i teraz chyba jest ok., jutro ide do lekarza to poprosze o recepte na bebilon, mały juz kiedyś go pił i jest znacznie lepszy w smaku niż nutramigen. Mały miał juz objawy skazy , szorstkie zaczerwienione łokcie , wysypka na skórze, ale takie objawy ma po kaszkach mlecznych, po bebiko, nanie i innych nic mu nie było, a teraz kiedy dam mu raz w/w mieszanki na drugi dzień jest średnio 8 kupek, od kilku dni jest zupełnie bez mleka i mlecznych przetworów i jest lepiej tzn. 2-3 normalne kupki. Jutro odbieram wyniki moczu i kału i zobaczymy co dalej, ale bardzo się boję ,żeby to nie było cos poważnego. Byłam u 5 róznych lekarzy i każdy mówi co innego.

Henrietta, bardzo Ci współczuje. Przeszłam przez to i wiem co czujesz. Poszukaj dobrego alergologa. Poczytaj też o AZS. Trzyma kciuki. Napewno będzie dobrze tylko musisz szybko dojść do tego co mu jest bo my się nie leczyliśmy tak jak potrzeba i skończyliśmy w szpitalu.

gratulacje dla wszystkich zdolniachów chodziaków i zęboli :-D
henrietta- u mnie podejrzewam też uczulenie na mleko krowie, też młoda ma takie malutkie szorstkie plamki na skórze więc i ja muszę odstawić nabiał. Szukam zamienników. Zresztą młodej do szczęścia mleko krowy nie jest niezbędne.
Natomiast dziewczyny dobrze prawią, do alergologa chyba trza :baffled:

reklama
Enka polecam panią pulmonolog dr Kędziorek ze szpitala MSWiA. To alergolog i pulmonolog. Podobnież bardzo dobra. Mi odpowiada i koleżanki dzieci wyleczyła z atopii. Nie wpycha bez potrzeby dzieciom lekarstw, od razu kieruje na testy z krwi, które są za darmo. No i co najważniejsze, gdy zaczyna się coś dziać można do niej podjechać bez zapisu, czas oczekiwania na wizytę krótki. Tylko tyle, że musisz mieć do niej skierowanie od pediatry ( do poradni pulmonologicznej).

Do góry