reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

reklama
już w drugiej aptece mi powiedzieli, że dentinox jest o wiele lepszy od bobodentu i tego też od początku używam ale niemieckiego bo dostalam od chrzestnej cały zapas... niemiecka nazwa to zahne... coś tam ale opakowanie i wszystko to samo..
idą nam teraz 4 ząbki na raz... prawdopodobnie.. dwie 2 i dwie 3 górne.. dziś pierwsza nieprzespana noc... :-(

Kubuś zrobił dzisiaj samodzielnie 3 kroczki

mam w domu diabełka, wieczorem dom wygląda jak pobojowisko- szafki pootwierane, co się da wyrzucone na podłogę, lustra wylizane tak,że żaden piesek nie zrobi tego lepiej, pogryzione baterie z pilota, klatka z papugami przewrócona do góry nogami , kosz na parapecie , bo inaczej śmieci są na podłodze itp. itd. czasem mam wrażenie ,że mam trojaczki w domu.
ostatnio w restauracji zdjął kelnerce fartuszek ,kiedy obsługiwała stolik obok

a z innych umiejętności ?
- pięknie śpiewam
- tańczę cały dzień
-robię "warzyła myszka krupki"
-sam myję ząbki
- gram w siatę - na razie tylko zagrywam ,ale ćwiczę resztę
-jem sam jogurcik łyżeczką
- jak tylko zdejmą mi pieluchę zwiewam z prędkością światła
- robię pa pa, daję cześć
- naśladuję dziadziusia jak pali fajkę
- robię buźką jak rybka jak jestem głodny
-kręcenie dłonią znaczy "daj"
- uwiebiam się kąpać
-lubię piwo
-moja ulubiona zabawka ostatnio to mój siusiaczek- mogę tak grzebać przy nim i grzebać, kręcić ,naciągać...
- mówię tylko tata , ada- to julia moja siostra, dziadzia- ogólnie w tym temacie jestem leń
- nie wolno znaczy wykonać natychmiast oczywiście z usmiechem na ustach
- siostra nauczyła mnie śmiać się z mamy

a na ząbki też używamy dentinoxu , podobno lepszy niż inne żele

Ostatnia edycja:
Henrietta, gratulacje! Co do pobojowiska u mnie jest podobnie - tylko z tą różnicą, że Ala jeszcze nie chodzi za to śmiga z prędkością światła. Bardzo chciałabym zobaczyć Kubusia jak je jogurcik. Już sobie wyobrażam jak musi super wyglądać!!!
Ala woła, tata, mama (jak się dzieje coś bardzo złego), oooo to Ola, jak coś nie chce jeść kręci głową i zaciska mocno szczęke, ( chyba udało nam się zwalczyć AZS, i tu cisza, żeby nie wywołać wilka z lasu, ostała się tylko skaza białkowa), jeśli chodzi o manualne rzeczy typu papa, to mogę sama sobie pomachać, dziecko patrzy na mnie jak na wariatkę ale za to krzyczy w niebogłosy, to nauczyła ją Ola, niewolno o tu jest zmiana, w miarę się słucha, mam 3 zęby i też używamy dentinoxu,

Ostatnia edycja:
heh u mnie też Wiki robi "piękne porządki" wszystko wywala sciaga itp ale potrafi za to scierac kurze heh zaczela mnie nasladowac jak to robie i bierze chusteczke i wyciera po meblach heh , a jak wie ze czegos nie wolno np dotykac komputera to podejdzie do niego dotknie raczka i odrazu patrzy sie na nas i sie smieje i oczywiscie nie wolno działa jak zachęta. pozatym nauczyła się wołać na picie = pi a na pieska = pie, uwielbia pieski i inne małe dzidźki:) jeszcze nie chodzi ale jak sie ja zlapie za raczki czy po paszkami to "biega" heh nie stara sie robic malych kroczkow ale odrazu przebiera nimi tak szybko ze sama ledwo zadazam. a i podczas kąpieli jest na etapie prób złapania lecącej wody w rączki, hehe narazie bez skutku ale robi to z wielkim skupieniem :-p:-D

Monia Kubuś też wyciera meble i lustra niestety chusteczkami do pupy , komputer mogę włączyć tylko jak on śpi, bo inaczej jest straszna awantura

Fredka jakie mleko dajesz przy skazie , mój mały ostatnio jest uczulony na mleko (piszę ostatnio , bo do tej pory pił i wszystko było ok a teraz biegunki od 3 tygodni i zauważyłam , że to po bebiko), ja mam nutramigen , ale jest tak paskudny ,ze nawet ten mój żarłoczek go nie toleruje. Jak chcesz zobaczyć 11 mies. dziecko jedzące jogurcik to zapraszam do obejrzenia zdjęć, zaraz wrzucę, to był drugi jego samodzielny posiłek, teraz już jest trochę lepiej

Henrietta, Ala pije bebilon pepti2. Na receptę - koszt około 10 zł, bez recepty około 23. Biegunka nie oznacza skazy. Jakby miał wysypkę to tak. Spróbuj mu poprostu podać inne mleko, albo preparat z HA. Trzymam kciuki!
A zdjęcia, niestety nie otwierają się.

reklama
Olek już potrafi sam przejść przez cały pokój, uwielbia łazić po schodach - oczywiście po czworakach, wodę uwielbia i też jest na etapie łapania lecącej wody, robi papa, bije brawo/kosi kosi, daje cześć, mówi mama, tata, Ada(na Adasia), kaka (na wszystko co się rusza np. pies, kot, ptak itd), czekaj, tak(i kiwa przy tym główka), nie (i kręci główką), tańczy jak tylko usłyszy muzykę, choćby to była tylko pozytywka, uwielbia się tulić do maskotek, bawi się siusiaczkiem, robi "minkę" tzn marszczy nosek i tak szybko oddycha przez nos - bardzo śmieśnie to wygląda. Zębów 9 i dziś pani doktor powiedziała że kolejna czwórka już na dniach - u nas też dentinox

Ostatnia edycja:
Do góry