reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

moja rano sie budzi o 6 i wtedy koniec spania do 9-9.30 a zasypia ok 20 + raz w nocy pobudka miedzy 24 a 3 to roznie bywa raz wytrzymala nawet do 4 ale ta 6 rano to jak w zegarku hehe

reklama
Borys wstaje ok 6.30- 7 . Później drzemka ok 10 do 11-12. W zależności czy coś go nie wybudzi :). Od kilku dni nie chce spać po południu, zasypia ok 17 dopiero na jakieś pół godzinki.Nocne spanko między 20-21. No i pobudki w nocy ze dwie.... no właśnie- z tym wybudzaniem to u nas trzy światy- wybudza go domofon ( który non stop już wyłączam), telefon, głośny samochód za oknem- jednym słowem śpi jak zając pod miedzą...

Jeśli chodzi o mleczko to ja podaję kartonikowe 3,2 % z dodatkiem kaszki. Pije rano i na noc. W ciągu dnia obiadki, desery, owoce itp.

My dzis onczymy 11 m-cy,nasz bilans:
-chodzimy i biegamy samodzielnie od jakis 3 tygodni
-mowimy mama,tata,baba,papa,brum brum tzn. auto,tik tak,dada tzn. dziadzia
-pokazujemy: papa,brawo,jezyk,jak smierci kupa :),dajemy caluska,jak sie jezdzi autem
-waga 9kg z groszami
-jemy juz wszystko
-uwielbiamy samochody,motory,rowerki tzn.wszystko co ma kolka i jezdzi

u nas tez mały już smiga po domku na 2 nóżkach, a sie śmieję że chodzi jak robot, rączki ma wysoko, pięści zaciśnięte:) tak śmiesznie mu to wychodzi, ale frajdy ma tyle, że szok:)

Enka u mnie to samo. Ala sama wstaje i ciągle próbuje. Na jej wagę to bardzo dużo. Nawet zauważyłam, że te nóżki już tak nie dygoczą. I czasami sama się puszcza, tak jakby chciała sprawdzić czy da się już bez trzymanki.

Fredka Enka to już niedługo lalunie będą śmigać :) Mój Igi to teraz już tylko na nóżkach sie porusza a jaką ma frajde z tego :)) Aż napatrzeć się nie można :))

no to Lidka dziś 11 miesięcy
bilans:
zęboli 8 albo 9
młoda je prawie wszystko (pomijajac mleczne opcje)
nie chodzi ale jest bliska temu, wstaje często sama, postoi troszkę, jak chodzi to za rączkę (wystarczy jeden palec dać) jeśli chodzi o mówienie to mama tata, cici (na ktoka) łoło ( na psa jako hau hau) do tego pokazując paluszkiem mówi to , mam i takie tam proste
w żłobku straszna bandytka (ma ulubionego kolegę z którym notorycznie się bije )
poniżej fotka

Załączniki

• szelma.jpg
    szelma.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry