reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

moja rano sie budzi o 6 i wtedy koniec spania do 9-9.30 a zasypia ok 20 + raz w nocy pobudka miedzy 24 a 3 to roznie bywa raz wytrzymala nawet do 4 ale ta 6 rano to jak w zegarku hehe

reklama
Borys wstaje ok 6.30- 7 . Później drzemka ok 10 do 11-12. W zależności czy coś go nie wybudzi :). Od kilku dni nie chce spać po południu, zasypia ok 17 dopiero na jakieś pół godzinki.Nocne spanko między 20-21. No i pobudki w nocy ze dwie.... no właśnie- z tym wybudzaniem to u nas trzy światy- wybudza go domofon ( który non stop już wyłączam), telefon, głośny samochód za oknem- jednym słowem śpi jak zając pod miedzą...

Jeśli chodzi o mleczko to ja podaję kartonikowe 3,2 % z dodatkiem kaszki. Pije rano i na noc. W ciągu dnia obiadki, desery, owoce itp.

My dzis onczymy 11 m-cy,nasz bilans:
-chodzimy i biegamy samodzielnie od jakis 3 tygodni
-mowimy mama,tata,baba,papa,brum brum tzn. auto,tik tak,dada tzn. dziadzia
-pokazujemy: papa,brawo,jezyk,jak smierci kupa :),dajemy caluska,jak sie jezdzi autem
-waga 9kg z groszami
-jemy juz wszystko
-uwielbiamy samochody,motory,rowerki tzn.wszystko co ma kolka i jezdzi

u nas tez mały już smiga po domku na 2 nóżkach, a sie śmieję że chodzi jak robot, rączki ma wysoko, pięści zaciśnięte:) tak śmiesznie mu to wychodzi, ale frajdy ma tyle, że szok:)

Enka u mnie to samo. Ala sama wstaje i ciągle próbuje. Na jej wagę to bardzo dużo. Nawet zauważyłam, że te nóżki już tak nie dygoczą. I czasami sama się puszcza, tak jakby chciała sprawdzić czy da się już bez trzymanki.

Fredka Enka to już niedługo lalunie będą śmigać :) Mój Igi to teraz już tylko na nóżkach sie porusza a jaką ma frajde z tego :)) Aż napatrzeć się nie można :))

no to Lidka dziś 11 miesięcy
bilans:
zęboli 8 albo 9
młoda je prawie wszystko (pomijajac mleczne opcje)
nie chodzi ale jest bliska temu, wstaje często sama, postoi troszkę, jak chodzi to za rączkę (wystarczy jeden palec dać) jeśli chodzi o mówienie to mama tata, cici (na ktoka) łoło ( na psa jako hau hau) do tego pokazując paluszkiem mówi to , mam i takie tam proste
w żłobku straszna bandytka (ma ulubionego kolegę z którym notorycznie się bije )
poniżej fotka

Załączniki

• szelma.jpg
    szelma.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry