reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj i postepy naszych dzieci.

Zdecydowanie komuś coś się pomyliło.
Wg tej listy to moje dziecko też nieźle zacofane. I ile ruchowo jeszcze jeszcze to kształty, rzucanie piłką, schodzenie z łóżka czy schodów to też abstrakcja, a jedyne czym mnie namiętnie karmi to zdłubanymi z własnych stóp skarpetkami :-\

Pochwalę się tylko, że dziś zrobiła pierwsze samodzielne, świadome kroki. Stała przy framudze, puściła chwyt i zrobiła w moją stronę 5 kroków :-D
I znów się matka prawie popłakała.

reklama
Dawno nie pisalam na tym watku. Przede wszystkim gratulacje kazdego malego i duzego kroku na przod :)
U nas jeszcze sie nie puszczamy do chodzenia ale za to doskonale wie o co go prosze.
Uwielbia wstawac w foteliku podczas posilkow lecz gdy mowie zeby usiadl prosto do posilku to oczywiscie wie o co chodzi i jesli chce zjesc to siada.
Wedruje na schody zaraz jak zrobi kupe i do swojego pokoju co by go przewinac.
Baran buc, kosi łapki i szpon z laskotkami to ulubione zabawy bez brata... z bratem kazda jest cudna :)
Jest otwarty i rozesmiany problemow ze zlobkiem pewnie by nie bylo tylko zlobka brak.
Gadamy mama, tata, tak, kaka, ama i pare razy kocham tylko ciekawe ile ja slysze a ile on mowi :baffled:
juz dluzszy czas wklada klocki przez dziury do sortera otwiera zamyka wszystko co sie da. Dzisiaj zaczal uczyc sie schodzic po schodach wiecej niz 1 stopien w dół co mu niezle idzie bo 3 w dol już ladnie schodzi tyłem.
Do tego samodzielnie zasypia i w dzien i wieczorem.

Kinga zapala i gasi światło w łazience. Oczywiście trzymam ja na rękach, ale wystarczy że stanę koło włącznika i nawet nie zdążę powiedzieć zapal czy zgaś, a już pstryk :-)

No tak, ja mam włącznik światła w kuchni przy podłodze (żeby można było nogą zgasić jak w ręku taca ) i mojego O trzeba pilnować żeby się nie bawił :D

Haha auliya niezly patent. Chociaz u mnie bedzie kuchnia otwarta na salon wiec taki wylacznik pewnie mniej sie przydaje.

U nas juz od dluzszego czasu zapalanie swiatla to hit. I patrzenie przez okno na latajace golebie dziadka. I nawet potrafi pokazac jak lataja :-)

U nas nad domem latają samoloty i hitem jest stanie w oknie i pokazywanie oślinionym paluchem ( szyby wyglądają cudownie).

Mika - oj znam to. Oliwia uwielbia stać w oknie - szczególnie jak tato ma przyjechać z pracy. Więc tak od roku wszystkie szyby są wiecznie wypaciane.
A ja wam się pochwalę, że Minio ma dziś za sobą pierwsze zupełne samodzielne kroki :-) ale humor ma za to do luftu...

reklama
Marcia u nas też kuchnia otwarta bardziej na jadalnię niż salon ale czasem się przydaje. My u znajomych podpatrzyliśmy. Zresztą dużo trzeba wiedzieć by od 1go kopa dobrze wszystko zaplanować. Nam się nie udało (w szczególności łączniki świecznikowe u dzieci - M. włącza tylko jedną żarówkę i jest mu wszystko jedno jasno czy ciemno)

Do góry