U nas odkad nie may smoka z usypianiem jest koszmar. Wczesniej dawalam mu smoka a on grzecznie ukladal sie spac wyciszal sie i zasypial w kilka minut a teraz ukladanie do snu jest koszmarem. Wymysla tysiac innych rzeczy ktore musi zrobic i niestety kiedys zasypial okolo 8 a teraz 9 i pozniej a potem rano nie chce wstac. Rzeczywiscie w nocy spi lepiej zadko sie budzi.U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok
reklama
Wiem, żę wy macie w tym zakresie dużo lepsze efekty, ale jestem przeszczęśliwa. Moje dziecko zaczyna się rozkręcać z gadaniem Jupii
Dziś jak przyszłam z pracy to usłyszałam następujące słowa:
tatuś - Witek zapytaj mamy czy chce kawy
Witek - Chcesz?
ja - Tak, chcę (Przy tym było moje olbrzymie zaskoczenie, bo synek nigdy nie wypowiedział wcześniej takiego słowa)
tatuś - Witek, mama chce kawy?
Witek - Tak.
Po paru minutach:
tatuś - Wituś, słuchaj: a, b, c ...
Witek - d, e, f
Normalnie wymiękłam dziś z radości Możę w końcu dogadam się ze swoim dzieckiem
Dziś jak przyszłam z pracy to usłyszałam następujące słowa:
tatuś - Witek zapytaj mamy czy chce kawy
Witek - Chcesz?
ja - Tak, chcę (Przy tym było moje olbrzymie zaskoczenie, bo synek nigdy nie wypowiedział wcześniej takiego słowa)
tatuś - Witek, mama chce kawy?
Witek - Tak.
Po paru minutach:
tatuś - Wituś, słuchaj: a, b, c ...
Witek - d, e, f
Normalnie wymiękłam dziś z radości Możę w końcu dogadam się ze swoim dzieckiem
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Monia, gratki dla Witusia......... zaraz Ci cały alfabet wyklepie
Elżbietka
mother of two sons&angel
Monia- masz zdolnego i dzielnego synka :-)
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Monia ... duże gratki dla Witusia ... widzisz kawę już Ci zawsze załatwi słodki jest :-)
Brawo Witus teraz to juz z gorki. Monika nawet nie zauwazysz jak bedzie mowil pelnymi zdaniami.
Hubcio tez juz bardzo duzo mowi. Ostatnio spiewa piosenki.
Umie juz zaspiewac aaaaa kotki dwa no i chtem jest sto lat jak tylko zobaczy gdzies torcik narysowany czy tez w sklepie to zaraz spiewa sto lat sto lat niech zyje nam.
Co rano informuje mnie ze Hubcio wstal i zaraz jest mama wstawaj. Smiesznie to wyglada.:-):-):-)
Hubcio tez juz bardzo duzo mowi. Ostatnio spiewa piosenki.
Umie juz zaspiewac aaaaa kotki dwa no i chtem jest sto lat jak tylko zobaczy gdzies torcik narysowany czy tez w sklepie to zaraz spiewa sto lat sto lat niech zyje nam.
Co rano informuje mnie ze Hubcio wstal i zaraz jest mama wstawaj. Smiesznie to wyglada.:-):-):-)
Dzięki dziewczyny. Co dziennie jest coś nowego Ale nie usłyszałam "kocham" w swoje urodzinki, a już miałam taką nadzieję :-zawstydzona/y:
Już dziś chciał załatwić I wylał ojca kawę na siebie i fotel Całe szczęście,. że była letnia a nie gorąca
Hubcio się rozśpiewał Świetnie, przynajmniej zarobi na weselach
Monia ... duże gratki dla Witusia ... widzisz kawę już Ci zawsze załatwi słodki jest :-)
Już dziś chciał załatwić I wylał ojca kawę na siebie i fotel Całe szczęście,. że była letnia a nie gorąca
Hubcio się rozśpiewał Świetnie, przynajmniej zarobi na weselach
Uwaga! Będę się chwalić!
Przedwczoraj u teściów Emilka bawiła się liczydłem, z pół godziny. No i coś tam sobie mruczała pod nosem. I tym sposobem doliczyła do 10
po prostu ślicznie, po kolei, bez pomyłki.
Jak chcieliśmy, żeby powtórzyła, to już nie chciała.
Przedwczoraj u teściów Emilka bawiła się liczydłem, z pół godziny. No i coś tam sobie mruczała pod nosem. I tym sposobem doliczyła do 10
po prostu ślicznie, po kolei, bez pomyłki.
Jak chcieliśmy, żeby powtórzyła, to już nie chciała.
reklama
Podziel się: