reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

No własnie u nas odbywa sie to na podobnej zasadzie, juz tak bardzo nie smakuje, ale znowu nie az tak zeby go oddac:baffled:

reklama
kochana u nas było tak , że już w buzi nie trzymała bo nie miała za co ;-) ale musiały być z nią w łóżeczku:tak: dopiero jak przeniosła się na dorosłe wyrko to o nich zapomniała:sorry2:

nie przeszkadza za bardzo i jak idzie do spania to woła o cumla. Tłumaczenie i proby przekupstwa, teksty w stylu oddamy wróżce, a ona przyniesie za to prezent spotykaja sie z "nie":crazy:

ja nic nie tłumaczyłam, zabrałam (bo akurat mnie zdenerwował, ze zamiast usypiac, to bawi sie smoczkiem już pół godz) i powiedziałam ze od teraz bedzie usypiał bez smoka.
wieczorem poprosił o smoka, powiedziałąm ze wrona zabrała i zjadła i pokazałam mu jakś zabawke, zeby odwrócić uwage. i spokój. przez 203 dni wieczorami wspomninał, ze "wona mnia mniam". i tyle.
bez smoka śpi dużo lepiej niz ze smokiem

U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok

U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok

u ans też tak było, bo dostawął smok atylko do spania. ja w nicy się budził, to wtykałam mu smoka i koniec.
a teraz - nie budzi się w nocy :-)

jednak mam stracha przed zabraniem takim całkowutym wiec poki co zostaniemy przy obcinaniu, koncu juz nie bedzie co doić:-D

reklama
Ja odcięłam końcówkę tylko raz, w połowie tej szerokiej części, Nikuś mógł trzymać w buzi, ale ssać się nie dało :no:, a przez pierwsze dni jak wołał, to mu dawałam zepsutego i już nie chciał :-D.

Do góry