reklama
T
tynka
Gość
kochana u nas było tak , że już w buzi nie trzymała bo nie miała za co ;-) ale musiały być z nią w łóżeczku dopiero jak przeniosła się na dorosłe wyrko to o nich zapomniała
Elma
Małgosia
U nas odsmoczenie przeszło bez echa zabrałam smoczek i nie wołała ani razu :-)
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
U nas jest tylko jeden wiec Julka pewnie szybko zauwazy ze brakuje czegospowaga nie umiała liczyć a wiedziała że np. jednego brakuje
Elżbietka
mother of two sons&angel
nie przeszkadza za bardzo i jak idzie do spania to woła o cumla. Tłumaczenie i proby przekupstwa, teksty w stylu oddamy wróżce, a ona przyniesie za to prezent spotykaja sie z "nie"
ja nic nie tłumaczyłam, zabrałam (bo akurat mnie zdenerwował, ze zamiast usypiac, to bawi sie smoczkiem już pół godz) i powiedziałam ze od teraz bedzie usypiał bez smoka.
wieczorem poprosił o smoka, powiedziałąm ze wrona zabrała i zjadła i pokazałam mu jakś zabawke, zeby odwrócić uwage. i spokój. przez 203 dni wieczorami wspomninał, ze "wona mnia mniam". i tyle.
bez smoka śpi dużo lepiej niz ze smokiem
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok
Elżbietka
mother of two sons&angel
U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok
u ans też tak było, bo dostawął smok atylko do spania. ja w nicy się budził, to wtykałam mu smoka i koniec.
a teraz - nie budzi się w nocy :-)
reklama
Podziel się: