reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

No własnie u nas odbywa sie to na podobnej zasadzie, juz tak bardzo nie smakuje, ale znowu nie az tak zeby go oddac:baffled:

reklama
kochana u nas było tak , że już w buzi nie trzymała bo nie miała za co ;-) ale musiały być z nią w łóżeczku:tak: dopiero jak przeniosła się na dorosłe wyrko to o nich zapomniała:sorry2:

nie przeszkadza za bardzo i jak idzie do spania to woła o cumla. Tłumaczenie i proby przekupstwa, teksty w stylu oddamy wróżce, a ona przyniesie za to prezent spotykaja sie z "nie":crazy:

ja nic nie tłumaczyłam, zabrałam (bo akurat mnie zdenerwował, ze zamiast usypiac, to bawi sie smoczkiem już pół godz) i powiedziałam ze od teraz bedzie usypiał bez smoka.
wieczorem poprosił o smoka, powiedziałąm ze wrona zabrała i zjadła i pokazałam mu jakś zabawke, zeby odwrócić uwage. i spokój. przez 203 dni wieczorami wspomninał, ze "wona mnia mniam". i tyle.
bez smoka śpi dużo lepiej niz ze smokiem

U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok

U nas jest o tyle wygodnie z cumlem, ze odkąd Jula nie spi w dzien to w nocy jak dostanie cumelka do spania to odpływa od razu. Jak wychodze z pokoju to ona juz oczami przewraca i zasypia. Teraz odkad cumel jet odciety to faktycznie do zasypiania wkąlda go do pyszczka, ale jak wchodze do pokoju sprawdzic czy spi to cumel lezy juz gdzies obok

u ans też tak było, bo dostawął smok atylko do spania. ja w nicy się budził, to wtykałam mu smoka i koniec.
a teraz - nie budzi się w nocy :-)

jednak mam stracha przed zabraniem takim całkowutym wiec poki co zostaniemy przy obcinaniu, koncu juz nie bedzie co doić:-D

reklama
Ja odcięłam końcówkę tylko raz, w połowie tej szerokiej części, Nikuś mógł trzymać w buzi, ale ssać się nie dało :no:, a przez pierwsze dni jak wołał, to mu dawałam zepsutego i już nie chciał :-D.

Do góry