reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

brawo Emi!!!! oby tak dalej!!
u nas niestety taki sposob nie poskutkuje bo Nikolas ma bardzo krotka pamiec i zaraz zapomnialby ze oddal dzidzi a przypomnialby sobie ze nie ma:baffled:
my teraz jestesmy naetapie uzywania smoka tylko wieczorem chociaz jest ciezko:no: ogolnie on w nocy spi bez ale do zasniecia musi byc:wściekła/y:

Lorien a co to za imprezowanko u was?:-)

reklama
Emi ... brawo, brawo, tak trzymać :-):tak:;-)

My narazie ten temat odpuszczamy, Mati używa smoka tylko do zasypiania, ale potrafi spać bez jak mu w nocy wypadnie ... no i przez dzień gdy go tylko zlokalizuje to od razu łap i do dzioba :baffled::baffled::angry: ... więc staramy się by smoki nie były u nas widoczne :-p:-D;-)

brawo Emi!!!! oby tak dalej!!
u nas niestety taki sposob nie poskutkuje bo Nikolas ma bardzo krotka pamiec i zaraz zapomnialby ze oddal dzidzi a przypomnialby sobie ze nie ma:baffled:
my teraz jestesmy naetapie uzywania smoka tylko wieczorem chociaz jest ciezko:no: ogolnie on w nocy spi bez ale do zasniecia musi byc:wściekła/y:

My narazie ten temat odpuszczamy, Mati używa smoka tylko do zasypiania, ale potrafi spać bez jak mu w nocy wypadnie ... no i przez dzień gdy go tylko zlokalizuje to od razu łap i do dzioba :baffled::baffled::angry: ... więc staramy się by smoki nie były u nas widoczne :-p:-D;-)
u nas to samo niestety:baffled::oo::hmm::ninja2:
brawo Emilko!!!

Ja przeklinam teraz swoja niewiedze i fakt ze pozwolilam sie Olci przyzwyczaic do ssania kciuka. o_O teraz nie moge jej odzwyczaic ;_;

Martuchaa a tak sobie zrobiliśmy prażonki u teściów, były szwagierki i tak jakoś wyszło... drineczki i potem banieczka.:-D:-Da dziś kacyk :baffled:

Wcale nie jest łatwo bez cumla, Emi w nocy godzinę za nim wyła, a teraz jak zasypiała było to samo. Ale jesteśmy na dobrej drodze, z której na pewno już nie zawrócę. Nie ma smoka i koniec kropka.

Lorien gratuluję twardej postawy :tak: I życzę Emi by szybkpo zapomniała o smoku.

A ja muszę powiedzieć, że teściowa nauczyła mojego synka pokazywać ile ma latek :-D:-D:-D:-D:-D:-D Tak świetnie wygląda jak wystawia paluszka :-D:-D:-D:-D:-D Aha, no i oczywiście grozić palcem też umie :tak:

Wygląda na to, że się udało, wystarczyło przetrwać dobę i jest ok.
Emi zasnęła bez smoka od razu, spala bez obudzenia do 7:00 co jest rekordem.
huraaaaaaaaaaaaaaaa
Już nawet go przestała szukać i wspominać :-D:-D:-D

reklama
Lorien gratuluję:tak::tak:. Nie taki diabeł straszy. Hania smoka używa tylko przed snem, w dzien jest niepotrzebny, choć wczoraj jednak zdziałał cuda. Poszłam z nią do dziadków w odwiedziny, nigdy nie brałam smoczka więc i teraz nie wzięłam. Ale że Hania się boi windy (mieszkają na 8 piętrze) strasznie się rozpłakała, myślałam, że się szybko uspokoi a ona nie. Masakra była, babcia musiała biegiem lecieć do nas do domu po smoczek, choć ja i tak uważałam, że niepotrzebnie, bo Hania nigdy nie uspokajała się ze smoczkiem. A jednak:szok:. Smoczek+pieluszka=spokojna Hania:szok::szok:.

Do góry