reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

U nas z nowych osiągnięć werbalnych, jest słowo "am" oznaczające jedzenie:tak:. Jak Antoś widzi lwa na obrazku lub w tv to warczy:-D. Mamy taki odcinek Teletubisiów, w którym wystepuje lew i Antoś przez pół odcinka warczy na telewizor:-D:-D:laugh2:.
Poza tym Antoś nauczył sie pokazywać "no no" paluszkiem i przepieknie pluje:wściekła/y::angry:.

reklama
Żywa ... Jozin z Bazin ... REWELACJA :-D:-D:laugh2::laugh2::-D:-D:laugh2::laugh2: na to bym nie wpadła :rofl2:

Martuchaa ... to chyba spróbuję wykorzystać Twoją metodę w tej nauce picia :tak:... pewnie bez płaczu się nie obędzie, jak będę zabierała mu ten kubek :-D;-), ale fajnie jak tak maluszek już sam sobie z kubeczka pociąga :-):tak:

Antosiowa ... gratki dla Antka :-):tak: ... a to plucie musi być boskie :-D:-D:-D ... choć może nie do końca :rofl2::-D;-), ale Antek warczący jak lew na Teletubisie na pewno wymiata ... :-D:-D:-D:tak:

Mati mówi i robi sam sobie "ti...ti...ti..." :-D:-D:-D:rofl2: jak coś narozrabia :tak:... a wczoraj byłam z nim i moją mamą w Leroy Merlin, bo chciała kupić nowe karnisze i Mati zrobił i powiedział pani sprzedawczyni "ti ...ti ...ti ... ", bo nie chciała mu dać woreczka z śrubkami i żabkami, pani pękała ze śmiechu ... a my z mamą też :laugh2::laugh2::-D:-D:laugh2::laugh2::-D:-D

Hania też robi paluszkiem "nu nu", ale jak coś się zapsuje (telewizor często nam szwankuje i Hania jak tylko usłyszy że jest zepsuty to mu przygraża paluszkiem). A kiedyś przyszła do mnie rano mnie obudzić i mi zrobiła "nu nu", i się babcia zaczęła śmiać, że się Hani mama zepsuła:-p:-D.

A tak w ogóle to gratki dla Mateuszka i dla Antosia;-):-).

Hania też robi paluszkiem "nu nu", ale jak coś się zapsuje (telewizor często nam szwankuje i Hania jak tylko usłyszy że jest zepsuty to mu przygraża paluszkiem). A kiedyś przyszła do mnie rano mnie obudzić i mi zrobiła "nu nu", i się babcia zaczęła śmiać, że się Hani mama zepsuła:-p:-D.
... normalnie nie mogę :rofl2::-D:-D:rofl2::laugh2::laugh2::rofl2::-D:-D:rofl2::laugh2::laugh2::rofl2::-D:-D:rofl2:

Martuchaa ... przegapiłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: .... ale gapa ze mnie :zawstydzona/y: ... oczywiście WIELKIE BIG GRATKI dla Nikusia za chodzenie :tak::tak::tak::tak::tak:!!!!! Wierzę mocno, że teraz to już będzie tylko do przodu z rozwijaniem tej sprawności :-):tak::tak:

reklama
No to pochwalę się, bo mam czym...
Emilka zasnęła bez smoka, który stał się ostatnimi czasy jej narkotykiem.
Wyrzuciliśmy za okno i powiedzieliśmy że ptaszek zabrał i da innemu dziecku, które jest małe i bardziej potrzebuje mulusia :-D
Chyba poskutkowało, troszkę płaczu, ale zasnęła do strzału.
Które bobo następne?

Ps. mam lekką banię :-D:-D:-D

Do góry