reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

gratulacje dla Antosia i Laurki za bezsmokowosc:-)

Antosiowamoze to przejsciowe, dziewczyny juz wszystko napisaly wiec i tak nie doradze. a piatki juz ma? bo moze to zeby a on poprostu tak reaguje:confused:

reklama
Martucha, piatek jeszcze nie mamy:no:.
Nie położyłam dzisiaj Antosia spać w dzień i padł jak nieżywy podczas zabawy:szok::-D:-D... o 18:baffled:. Ale zaraz go obudziłam i właśnie w wyśmienitym humorze bierze kąpiel:tak:. Ciekawe jaki będzie wieczór:sorry2:.

Noc przespał spokojnie, marudził trochę w nocy, ale położyłam się do niego i zasnął z powrotem:tak:, obyło sie bez płaczu. Wieczorem zasnął w sypialni, ale u mnie na kolanach:sorry2:

Antosiowa moim zdaniem to przejściowe. Dużo się ostatnio dzieje w jego życiu bo i nowe łóżko i odsmoczenie. (chociaż moja mama to by Ci pewnie poradziła żebyś pokój wodą święconą pokropiła:-))

Kochane my od wczoraj też bez smoka. Wkurzyłam się trochę bo poprzedniej nocy Fifi budził się co chwila i wołał nona, więc wczoraj zrobiłam w nim małą dziurkę. Filip zdziwiony ale obyło się bez lamentu. Co chwilę próbowł wkładać go do buzi ale wyjmował i odkładał. W dzień nie spał, ale wieczorem nie było problemów z zaśnięciem i nocka też minęla spokojnie. Tylko wiecie co, mi jakoś smutno się zrobiło (glupie to wiem). Ten mój synio tak rośnie.......

Aaga, próbowałam już wszystkiego: zapalona lampka, przytulanie, kołysanki, misio... Teraz zostaje mi tylko czekać aż samo minie, bo pomysłów naprawdę brak:baffled:

Padam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
Nikuś aż za bardzo lubi swojego siusiaka, w kąpieli się nim bawi i za każdym razem jak jest beż majtek :confused:, a jak M. idzie goły, przeważnie po kąpieli, to Nikuś się cieszy i chce go złapać :szok:, a biedny M. ucieka i mówi "taty sisior, masz swojego" :-D:-D:-D.
Geperty u nas bylo tak samo czasami jak sie chlopaki kapia razem to Hubcio wykazuje bardzo duze zainteresowanie siusiakiem tatusia probuje go zlapac. Zreszta swoim tez sie lubi bawic w kapieli. A u mamusi byl bardzo zdziwiony ze nie widzi siusiaka pobiegl do taty i wytlumaczyl mu se mama nie ma siusiaka.
My tez jestesmy odsmoczeniu juz jakies 3 tygodnie. Nyslalam ze bedzie gorzej a obylo sie wlasciwie bez histeri. Jakis czas temu poprzegryzal smoki nie kupilam mu nowych i te chyba mu juz tak nie smakowaly chos dalej je ciagal ale juz nie tak duzo. No i pewnego dnia wyrzucil do kosza wyniosl z tatusiem do smietnika i mowi ze Bu (czytaj smieciara) zabrala. Teraz jak jedziemy samochodem i zobaczy gdzies smieciare to krzyczy Bu dudzia (czytaj smoka) zabralo i sikuj dudzia bu i grozi palcem.

reklama
u nas kocham i przytulanie jest już od jakiegoś czasu. kocham, czyli "kąkam"

a z jeszcze innej beczułki - Fil całkowicie i bezboleśnie odmoczony:tak:.
powiedziałam mu ze smoka zjadłą wrona, to teraz na spacerach robi wszystkim ptakom "nunu". ale zasypia dużo szybciej niż ze smokim i lepiej śpi:tak:

Do góry