reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

gratulacje dla Antosia i Laurki za bezsmokowosc:-)

Antosiowamoze to przejsciowe, dziewczyny juz wszystko napisaly wiec i tak nie doradze. a piatki juz ma? bo moze to zeby a on poprostu tak reaguje:confused:

reklama
Martucha, piatek jeszcze nie mamy:no:.
Nie położyłam dzisiaj Antosia spać w dzień i padł jak nieżywy podczas zabawy:szok::-D:-D... o 18:baffled:. Ale zaraz go obudziłam i właśnie w wyśmienitym humorze bierze kąpiel:tak:. Ciekawe jaki będzie wieczór:sorry2:.

Noc przespał spokojnie, marudził trochę w nocy, ale położyłam się do niego i zasnął z powrotem:tak:, obyło sie bez płaczu. Wieczorem zasnął w sypialni, ale u mnie na kolanach:sorry2:

Antosiowa moim zdaniem to przejściowe. Dużo się ostatnio dzieje w jego życiu bo i nowe łóżko i odsmoczenie. (chociaż moja mama to by Ci pewnie poradziła żebyś pokój wodą święconą pokropiła:-))

Kochane my od wczoraj też bez smoka. Wkurzyłam się trochę bo poprzedniej nocy Fifi budził się co chwila i wołał nona, więc wczoraj zrobiłam w nim małą dziurkę. Filip zdziwiony ale obyło się bez lamentu. Co chwilę próbowł wkładać go do buzi ale wyjmował i odkładał. W dzień nie spał, ale wieczorem nie było problemów z zaśnięciem i nocka też minęla spokojnie. Tylko wiecie co, mi jakoś smutno się zrobiło (glupie to wiem). Ten mój synio tak rośnie.......

Aaga, próbowałam już wszystkiego: zapalona lampka, przytulanie, kołysanki, misio... Teraz zostaje mi tylko czekać aż samo minie, bo pomysłów naprawdę brak:baffled:

Padam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
Nikuś aż za bardzo lubi swojego siusiaka, w kąpieli się nim bawi i za każdym razem jak jest beż majtek :confused:, a jak M. idzie goły, przeważnie po kąpieli, to Nikuś się cieszy i chce go złapać :szok:, a biedny M. ucieka i mówi "taty sisior, masz swojego" :-D:-D:-D.
Geperty u nas bylo tak samo czasami jak sie chlopaki kapia razem to Hubcio wykazuje bardzo duze zainteresowanie siusiakiem tatusia probuje go zlapac. Zreszta swoim tez sie lubi bawic w kapieli. A u mamusi byl bardzo zdziwiony ze nie widzi siusiaka pobiegl do taty i wytlumaczyl mu se mama nie ma siusiaka.
My tez jestesmy odsmoczeniu juz jakies 3 tygodnie. Nyslalam ze bedzie gorzej a obylo sie wlasciwie bez histeri. Jakis czas temu poprzegryzal smoki nie kupilam mu nowych i te chyba mu juz tak nie smakowaly chos dalej je ciagal ale juz nie tak duzo. No i pewnego dnia wyrzucil do kosza wyniosl z tatusiem do smietnika i mowi ze Bu (czytaj smieciara) zabrala. Teraz jak jedziemy samochodem i zobaczy gdzies smieciare to krzyczy Bu dudzia (czytaj smoka) zabralo i sikuj dudzia bu i grozi palcem.

reklama
u nas kocham i przytulanie jest już od jakiegoś czasu. kocham, czyli "kąkam"

a z jeszcze innej beczułki - Fil całkowicie i bezboleśnie odmoczony:tak:.
powiedziałam mu ze smoka zjadłą wrona, to teraz na spacerach robi wszystkim ptakom "nunu". ale zasypia dużo szybciej niż ze smokim i lepiej śpi:tak:

Do góry