reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Ja się piciem z butli nie przejmuję wcale, niech sobie pije jak długo chce. Ja piłam mleko rano i wieczorem z butli do 6 roku życia i jakoś nic mi nie jest i wad zgryzu tez nie mam.

my w dzien tez w ogole nie uzywamy butli ani niekapkow juz od wakacji,caly czas normalne kubki...
niekapka trzymam jak sie zrobi cieplej na dwor bo z cala zastawa nie bede latac a ciagle kupowac kubusie play to zbankrutuuje przy tendencjach do picia mojego syna:-D

My butli z kasza/mlekiem to nieuzywamy nawet nie pamietam od kiedy, tylko picie jak sie przbudzi z butelki, ale musze to tez usunac z programu dnia, choc pewnie bedzie ciezko bo Julka za picie dałaby sie pokroić. Przez dzien do picia uzywamy albo kubeczków zwukłych (żadko), albo bidona. julka nie chciała pic z niekapka w ogole, ale to moze dobrze bo nie dawno usłyszałam ze niekapki nie sa szczesliwym rozwiazaniem podobnie jak cumle ze wzgledu na duzy i twardy ustnik jezeli chodzi o prawidłowy zgryz.

Antosiowa u nas jest identycznie, jakbym przestawila butle na lyzeczke to byw ogole nie jadl ani rano ani wieczorem:no:
dlatego przy butli jeszcze zostajemy:zawstydzona/y::-p
Jedzeniem to ja się akurat nie martwie, bo Antoś po wypiciu butli z rana zasiada z nami do normalnego śniadania. Chodzi mi o samo picie mleka. Poza kaszką wypija czasem pół szklanki kakao lub samego mleczka. Nie jada żadnych serów, jogurt tylko raz na jakiś czas jak go najdzie ochota. Jakbym odstawiła kaszki, to nie jadłby prawie wcale nabiału:baffled:. Więc butla nadal w użyciu.
U nas też jest mleko na kaszce mannej w butli na noc i rano,ale w dzień mało kiedy używamy butelek:tak:
My w dzień już od dawna nie używamy butli, Antoś pije w niekapku lub zwykłym kubku.

Jesteśmy same w domu. Siedzę sobie w kibelku na tronie, robię siusiu. Słyszę, ze pod drzwi łazienki podstawiane jest krzesło.
Za chwilę słysze... czesc mamooo źobać, tutaj pyśłam... obejmuje mnie za nogi, przytula sie i mowi .... moooooooooooooja kochana mamuuuuuuśkuuuu... po czym przyglada mi sie i stwierdza z pelnym przekonaniem:
MAMUSIU... TY NIE MASZ SIUSIAKA... TATUŚ MA SIUSIAKA A TY NIE!

reklama
Niestety od pewnego czasu kibelek jest ulubionym miejscem Zuzki. I nie interesuje jej czy się z niego wlasnie korzysta czy nie, potrafi wleźć w trakcie posiedzenia.. :-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry