reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
moje dziecko włąsnie siedzi na wersalce, podciągnął sobie stopę do nos i mówi "fuuj":-D
ja mówię "Filip, co ty robisz?"
on odkłąda nogę na wersalkę i głąszcąc się po własnej głowie, mówi "Fichi dobji"

Cytat z wczoraj: "Mamusiu jestem Twoja kochaną ćórećką"

BOSKA Zuzia!!!!

Martucha, jeszcze trochę a Niko opowie cały swój życiorys ;-):-D:-p świetnie mówi i jakich praktycznych rzeczy uczy go ciocia :tak::-D:-D:-D

Elu, chwal się chwal bo masz czym :tak::-D Filip pięknie mówi i umie na prawdę dużo słów, choć co niektorych w życiu bym się nie domyśliła :-D:-D:-D:-D A to "Fichi dobji"mnie rozwaliło całkiem :-D:-D:-D:-D

Jakiś czas temu Witek pokazywał, że ma 1 roczek, potem pokazywał dwa paluszki, a teraz pokazuje pięć i mówi przy tym "sześ" :-D:-D:-D No i mówi do babci 'mamba" :-D:-D:-D:-D Czyżby naoglądał się czarnej mamby w Tańcu z gwiazdami :confused:;-):-D

Jakiś czas temu Witek pokazywał, że ma 1 roczek, potem pokazywał dwa paluszki, a teraz pokazuje pięć i mówi przy tym "sześ" :-D:-D:-D No i mówi do babci 'mamba" :-D:-D:-D:-D Czyżby naoglądał się czarnej mamby w Tańcu z gwiazdami :confused:;-):-D

:-D:-D:-D dobre :-D

Fila jhak weźmie na czułosci i chce zamiast baba mówić babcia, to wychodzi mu "ciapcia":eek:

Dobre, Elu :-D:-D:-D:-D

To ja pamiętam jak moja siostrzenica uczyła się jak mają na imię jej rodzice. Z imieniem mamy (Asia) nie było problemu, za to z tatą mieliśmy ubaw. Szwagier ma na imię Roman a Mela mówiła "Tuman" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Aga to bylo nasz postanowienie noworoczne jak sciagniemy gips. teraz juz tydzien za nami i jedyne kto na tym cierpi to listonosz:-D

w srode rano schowalam wszystkie smoki i jakos Nikus sie nie upominal az doszlo do drzemki. no to mu mowie ze PAN zabral monia ale przyniesie mu samochod(a ze on za auta oddal by zycie a pan to listonosz to sobie skojarzyl i nie plakal).zasnal bardzo ladnie, tak samo w nocy(chociaz przez pierwsza noc jak sie raz obuzil i mowil "monia" to powiedzialam ze pan zabral a on "wody":eek:, no to mu nalalam i zasnal.Pozniej jeszcze kilka razy tak mowil ale mowilam "nie ma pan zabral przeciez i przyniesie bumbum" no tosie cieszyl i ostatnio jak przyszedl listonosz podlecial i mowi bum bum:laugh2: no i musze mu cos szybko kupic w zamian tyle ze narazie nie mam kasy:zawstydzona/y::-p
teraz juz jest ok, zazwyczaj wieczorem jak go klade mowi raz "monia" ale za chwile dodaje "nie ma pan bum bum" ijest po sprawie;-)

to cos jak z wrozka z superniani tyle ze u nas on nie zna wrozki ale ciesze sie ze jestesmy juz bez bo u nas smok byl 24h, nawet przy zabawie i balam sie ze bedzie ciezko z odzwyczajaniem(jak widac niepotrzebnie):tak:

reklama
Do góry