reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

jestem pod wrażeniem Olci - rewelacja! Faktycznie chyba nie zdajemy sobie sprawy jakie nasze dzieciaki mądre i jaką mają świetną pamięć, ale klepanie wierszyka w wieku 18 m-cy WOW :tak::tak::tak: gratki.

Amelce kupiłam jakiś czas temu płytę Arki noego i jej ulubiona piosenka to oczywiście taki duży... itd.
terez jedzie już zwrotkami :) po swojemu oczywiście - ale pamięć ma świetną -
i tak jest prawdziwy tekst... "tylko nawrócona jest zadowolona" itd :blink:
a Amulka od zawsze śpiewa tylko "nabrudzona" :zawstydzona/y::tak:;-) ja ją zawsze poprawiam i się wspólnie śmiejemy, raz w nocy usypiam ją w łóżeczku, a ona nie specjalnie ma ochotę spać... i sobie śpiewa śpiewa - i ze 3 razy powtórzyłą tą "nabrudzoną" a ja nic oczywiście - bo przecież usypiam ją:angry: a Amelka z tekstem do mnie "mama mówie nabrudzona nie słyszysz" :baffled::szok::-D:-D:-D - nie raz to wypadało by się posikać ze śmiechu.

OStatnio bawimy się w zgadywanki - typu jakie to zwierzątko...
a ona ostatnio bawi się z Tomkiem i słyszę jak zadaje zagadkę Tomkowi - składa ręce, mruga oczkami i wymyśla : "tata słuchaj... to nie mapa (małpa), nie wiebłąd (wielbłąd) tata słuchaj... - tu TOmek się wtrąca i mówi - "może konik?" a Amelka - tak konik pitataj (patataj)

:)

reklama
Filipek zna pierwsze angielskie słówko :-D:-D Mówi "bejbi". A wzięło mu się to z tego, że czasami ogląda bajki na baby tv. Czasami też wchodzimy na strony internetowe minimi albo właśnie baby gdzie Fifi "gra" w gierki.

O nieee, nie czytam tego:-p. Moja gada tylko pojedyńcze słowa, a jedyne zdanie jakie powiedziała to: "ciocia papa". Tylko że akurat wtedy cioci nie było:-D.

reklama
Może mówiła o Twojej ;-)
No yyyyy tego @ :-D:-D:-D:-D:-D
pochwal się nam, co zmajstrowałaś ;-)

:-D:-D:-D:-D Lidka!!!!!!!!!!!!!:laugh2::laugh2::-p

A u nas jakby na zawolanie na dwa latka od tygodnia totalna zmiana. powtarza wszystkie slowka o jakie go sie poprosi, takie jak snieg, wujek,bańki, wiekszosc imion nawet andrzej mowi bardzo wyraznie.
jego najdluzsze zdanie to: baba oć tany kółko niaste co znaczyło babcia choć zatanczyć kółko graniaste:-):-D
ale widze znaczna poprawe co do gadania i to z dnia na dzien:tak:

wczoraj tez jak szlismy na zakupy i moja mama wyciagala wozek to on zobaczyl zaczal sie caly trzesc i krzyczy
"nie ce wozio, sanki sanki!!"

Do góry