reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Elu Gratuluję i życzę powodzenia :-D:-D

Antosiowa Fajne te łóżeczka, ale z tym plastikowym to bym się też bała, że szybko się rozwali ;-)

No a ja sie musze pochwalic odpaluchowaniem Oliwki, poszlo sprawniej niz myslalam. Teraz tylko zapobiegawczo smarujemy kciuki "Gorzkim paluszkiem"
Oli mowi dalej po swojemu a nocnik znowu stal sie wrogiem.

jak będzie odpieluszanie nocne to wolę, żeby mi zasikał materac w łóżeczku, a nie duże łóżko :baffled:.

na odpieluchowanie nocne polecam takie podkłady z ceratką(za 5 szt około 6zł) - naprawdę świętne, nic nie przecieka i przynajmniej nie trzeba codziennie zmieniać pościeli - a co dopiero materaca:tak:

oczywiście nie mówie tego na własnym doświadczeniu odpieluchowania bo u nas nocnik zakurzony bez uzytku nawet dziennego:zawstydzona/y::-p ale sprawdzaliśmy w szpitalu już drugi raz:tak:

u nas dalejsmok w użyciu, miał być odstawiony na drugie urodziny ale przy obecnej sytuacji cężko to widze:-(

a łożeczko mi sie bardziej podoba to plastikowe - takie kolorowe i dziecięce:-)

Filipek powiedział dziś swoje pierwsze zdanie podczas rozmowy telefonicznej z babcią.
"Ela, dadziu koło brym" Co miło oznaczać "Babciu, dziadzio naprawił koło w moim samochodzie".:-D
Nie mogę go odczuć żeby nie mówił po imieniu do mojej mamy......
:zawstydzona/y:

Filipek powiedział dziś swoje pierwsze zdanie podczas rozmowy telefonicznej z babcią.
"Ela, dadziu koło brym" Co miło oznaczać "Babciu, dziadzio naprawił koło w moim samochodzie".:-D
Nie mogę go odczuć żeby nie mówił po imieniu do mojej mamy......
:zawstydzona/y:

Przejdzie mu:tak: (mówienie po imieniu)
Gratulacje dla świetnie składającego zdania Filipka:-D

Rocha nadal słabizna:-p

od nas tez gratki dla Filipka:tak:
u nas tez dalej srednio ale Niko tez do wszystkich mowi po imieniu Olka, Kaja, Tomo, Ewka(juzrzadziej babunia) no i ja od szpitala jestem "mucia"(od mamucia tam mnie tyle razy wolal ze sobie skrocil:-D:-p)

Duże brawa dla Filipka :tak: i dla Nikiego za spryt z jakim skrócił sobie mamucia na mucia :-D:tak:.
U nas też nadal średnio, coraz więcej mówi, ale też raczej krótko :-D;-)

reklama
Ja mam problem z Witkiem. Od jakiegoś czasu zaczął skubany obgryzać paznokcie :szok::wściekła/y::wściekła/y: Co gorsza, nie wiemy skąd mu się to wzięło, bo nikt w rodzinie tego nie robi :no: Przyuważyłam, że jak coś mu nie pasi albo jak leży w łóżeczku to zaczyna męczyć te pazurki :dry: Czyżby w ten sposób zastąpił sobie smoczek? :szok::baffled::crazy: Najlepsze jest to, że już obcinam mu paznokcie bardzo krótko by nie miał co obgryzać a on i tak je męczy i efekt jest taki, że warstwy paznkocia ma uszkodzone, a o skórkach w okół to nawet nie wspomnę :crazy::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
Jak ja mam go od tego oduczyć?

No a ja sie musze pochwalic odpaluchowaniem Oliwki, poszlo sprawniej niz myslalam. Teraz tylko zapobiegawczo smarujemy kciuki "Gorzkim paluszkiem"

A co to jest? Napisz, proszę, jak ci się udało to odpaluchowianie. Może u mnie to podziała?

Brawa dla Filipka i Nikusia :-D:-D:-D:-D

Do góry