reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Przewijak poszedł w odstawkę już jakieś 4 miesiące temu, a dupsko po kupie myję od jakiegoś czasu też w zlewie :baffled:

reklama
nasz przewijak w dzień służy głównie do skakania po nim- oczywiście jak leży na podłodze;-), przydaje się wieczorem jak oliwkujemy skórkę- nie brudzimy wtedy pościeli. przewijamy na leżąco, owszem były próby wymuszenia innych pozycji, ale się nie dałam:-p Chusteczki też nadal używamy, bo niewygodnie nam się myje w zlewie,

U nas nadal jest przewijak w użyciu :tak: Witkowi minął już okres wyrywania się z niego ;-) i spadania ;-) Treaz leży spokojnie i bez problemów można go przewinąć. No prawie bez problemów, gdyż nadal wierzga nogami :dry: Robi to od urodzenia :dry:

Wituś nauczył się pić sam z butelki. Już nie musi do tego leżeć, może siedzieć i butla nie musi być pełna soczku :no: Usiłuje założyć swoje skarpetki na nogę tatusia :-D;-):-D;-) Robi mi oj oj, nauczył się ode mnie ;-) Pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła i gdzie poleciała :-D Ale najlepsze jest jak tuli się do nas :tak: W ciągu ostatnich trzech dni robi to bardzo często :tak::-D Nawet jednego dnia tulił się do mnie tak mocno, że musiałam jechać taksówką do pracy, bo nie zdążyłam na autobus ;-):-D

Wituś to niezły przytulniś, Emilka też taka się robi ostatnio. A jak wujka dorwała, to 40 minut go tuliła. A brat nie bardzo dźwigać może, bo jest po operacji na przepuklinę, ale wytłumacz to dziecku.

Emi tez daaaawno nie korzysta z przewijaka, zresztą na śmietnik poszedł, bo się potargał. Przewijamy się zwykle na stojąco, a pupę myjemy zawsze w wannie ;-)

kurczae ja myslalam ze z tym przewijaniem to tylko u nas trzy swiaty , ale nie - wszystkie dzieciaki tak maja. u nas to chyba nie jest az tak zel bo Julke przebieram jeszce tylko na przewijaku i dupsko chusteczkami nie pod woda, ale czasem trzeba sie nagimnastykowac bo chce wstawac.

reklama
Do góry